MENIU

"Poponeţ" nu mai suportă penibilul. "Fetelor, vă place rău Internetul!"

Codin Maticiuc, cunoscut în lumea mondenă drept "Poponeţ", le "atacă" pe fetele care ţin să posteze pe reţelele de socializare absolut tot ce fac. Într-un articol publicat pe site-ul propriu, vedeta chiar le oferă câteva "sfaturi pentru a reduce penibilitatea".

Iată ce scrie "Poponeţ" pe site-ul său:

"Fetelor, vă place rău Internetul. Facebook, Instagram, Snapchat. Postați întruna şi sunteţi deseori penibile. Câteva sfaturi pentru a reduce penibilitatea:

1. relationship status. Dacă ţii neapărat să ai unul doar "in a relationship" şi "single" sunt acceptate şi NU dacă le schimbi des. Cu "it's complicated" eşti penibila. Stim toți deja că te fuţi cu ăla însurat, nu trebuie s-o mai şi afișezi.

2. selfie. Ne-am săturat toți de selfie-urile cu tine. Un selfie pe lună este ok pe Facebook. Două pe Instagram dacă eşti mişto rău. Pe Snapchat, în My Story nu vrem să vedem cum te alinți când dansezi într-un selfie video. Îţi ştim toți unghiul favorit şi cum preferi lumina. Suntem sătui de filtrul tău obișnuit. Hashtagul #selfie este penibil mai puţin în cazul în care ai jucat în Selfie. Da, poza din lift e tot selfie chiar dacă o faci în oglindă, căci ce face femeia cu mâna ei... Te implor nu mai face botul ăla chiar dacă ai dat bani mulți pe el sau dacă faci bani cu el. Sau amândouă.

3. cuvintele. Nu te feri să postezi şi altceva în afară de poze. Un gând, o frază, o propoziție chiar şi un cuvânt. Asta bineînțeles dacă nu eşti total agramată. Dacă eşti, te rog să te rezumi la poze. În cazul în care eşti genul care postează citate (de multe ori motivaționale) te rog pune ghilimelele şi sursa. Ştim oricum că nu te duce capul să le inventezi. Totodată, încearcă să le asociezi cu o imagine potrivită textului şi nu cu fața ta inexpresivă.

4. cantitatea. Nu posta mai mult de o dată pe Facebook şi de două ori pe Instagram atunci când oricum o faci zilnic. Asta dacă nu eşti o fashion bloggeriță şi stim toți că nu eşti, căci ai câțiva followeri şi nu eşti nici din Cluj.

5. likeuri. Dacă ai mai puţin de 40 de laicuri pe Facebook la o postare şi mai puţin de 20 pe Instagram (şi tu ai conturile deschise de ceva vreme) înseamnă că postarea e de căcat şi nu merita făcută. Atenție data viitoare. 

6. cumpăraturi. Este de prost gust să ne arăți ce ţi-ai luat. Ştii tu postările alea care provoacă sila cu pantofii tăi cei noi cu punga de la magazin şi cutia originală din care iese ca din întâmplare hârtia ștanțată cu brandul. Suntem în 2016 şi trăim într-o țară cu enorm de multe probleme. Ţine-ţi cheltuielile pentru tine din respect pentru oamenii care dau din colț in colț când vine întreținerea. Te rog. Îţi spun un secret: până şi ultimii cocalari au început să-şi revină din postat ceasuri şi mașini.

7. photoshop. Luaţi-o mai ușor cu aplicațiile care vă modifică pozele. Noi, băieții, suntem proşti rău dar parcă nu într-atât. Vă credeam la-nceput dar exagerați. Mai ales acum când vă vedem bunoace pe Facebook şi Instagram şi mega-naşpete pe Snapchat. Picioarele nu vi se mai termină şi în realitate sunteţi ca mine, treceţi pe sub masă fără să vă aplecați măcar. Vă bombaţi curul şi vă micșorați talia de modificați clădirile din spatele vostru. Sunteti atat de "bune" încât in orice oras va aflați arhitectura pare făcută de Gaudi pe metamfetamina.

8. hashtagurile. Cele mai penibile hashtaguri ever sunt: #ilovemylife, #blessed si #soblessed. Toată lumea ştie că cele care le postează sunt deopotrivă nefericite şi superficiale. La fel de rău este şi cel cu #ilovemyjob. Toată lumea ştie că "job"-ul tau este pe baza de blow. Angelina Jolie este o mega actrița si mai nou regizoare. Totusi nu postează: #1stdayonset #shooting #actress #ilovemyjob #blessed #soblessed. B cool, b like Angie.

9. adresarea. Nimic nu provoacă mai multă greață decât femeile care se adresează fanilor, oricâți fani ar avea, oricât de vedete sunt. Eu m-am trezit şi mă duc la sală. Vooooi?", "Ador să mă îmbrac în alb. Care este culoarea voastră preferată?". Am vomitat puţin în gură doar amintindu-mi. Singurul răspuns pe care l-ar merita e "die bitch, die!".

10. mâncarea. Nu este ok să postați poze cu mâncarea. Not cool. Cu excepția food bloggeritelor, pr-itelor sau a acelor doamne care dețin un restaurant. Același lucru este valabil şi pentru cele care ne informează unde sau la cine s-au machiat. Dacă acel make-up a fost un barter pentru acea postare, fie. Dacă nu, nu. Un pic de discreție, ce naiba!?!

11. check-in. E de căcat, vă rog să va abțineți. Merge doar dacă vă aflați într-un loc funny, nu scump. Exemplu: shaormeria Dristor e ok, Isoletta nu. Sau un loc care nu vă caracterizează. Aţi ajuns din întâmplare la Hanul Drumeţului, check-in. Mergi acolo săptămânal? Atunci eşti o manelistă şi "die bitch, die". 

12. selfie-stick. Posesoarea bățului de poze selfie e loserița grupului. Dacă eşti cea care cară acea mizerie peste tot înseamnă că tu eşti cea mai nasoală din anturaj şi altfel n-ai prinde în veci poza de grup. "Geta, fă-ne şi tu o poză cum ne distrăm la Loft". "Staţi, fă, că intru şi eu. Am bățul la mine!".