MENIU

O actriţă de origine română, marea câştigătoare a Premiilor Emmy

Serialele "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story" şi "Game of Thrones" au dominat gala Premiilor Emmy 2016, ce a avut loc duminică, la Teatrul Microsoft din Los Angeles, Jimmy Kimmel fiind gazda evenimentului transmis în direct de reţeaua ABC.

La categoria cea mai bună actriţă într-un rol principal, Tatiana Maslany a câştigat premiul pentru prestaţia din “Orphan Black” unde intepretează rolul a 12 clone.

Chiar dacă a visat foarte mult la această distincţie, Tatiana a declarat că nu se aştepta să câştige. „Ar fi trebuit să-mi scriu un discurs. Multumesc foarte mult. Sunt așa mulți oameni cărora le datorez premiul”, a declarat Tatiana, mulțumind  echipei ei și cea a serialului. „Mă simt foarte norocoasă să apar într-un serial care pune în atenție femeile. Mulțumesc mult academiei”, a spus ea emoţionată.

Are bunici români

Tatiana s-a născut în Canada, având bunici care au emigrat din România. Ea a debutat în actorie la vârsta de 9 ani. A absolvit liceul Dr. Martin LeBoldus în 2003. A participat la scenetele realizate în şcoală şi la Improv Games (teatru improvizat). Maslany este una din vedetele serialului canadian 2030 CE şi şi-a mai câştigat recunoaşterea cu rolul Fantomei din Ginger Snaps 2.