MENIU

Un pacient internat la "Socola" a dispărut fără urmă. Conducerea Institutului a început o anchetă

O anchetă internă a fost demarată la Institutul de Psihiatrie "Socola", din Iaşi, după ce un pacient în vârstă de 66 de ani a dispărut fără urmă.

Joi, 21 ianuarie 2016, în jurul orei 17:00, pacientul a părăsit pavilionul fără aviz medical. În momentul în care bolnavul a ieşit din clinică, infirmierii și îngrijitorul care trebuiau să-l supravegheze se aflau într-un salon unde schimbau un pacient, iar, asistenții medicali de gardă se aflau la etajul superior al clădirii pentru a administra tratamentul bolnavilor, relatează presa locală.

Dispariția pacientului a fost sesizată în aproximativ 15 minute, medicul de gardă din acea seară, dr. Liliana Maghercă, anunţând la 112 dispariția pacientului. Ulterior a fost anunţată şi familia bărbatului.

În Institut, personalul s-a organizat în echipe de căutare, care au efectuat verificări pe întreg perimetrul unității, începând cu ora 17:00 până la miezul nopții. Căutările au fost reluate și a doua zi, vineri, 22 ianuarie în spital, însă pacientul nu a fost găsit, mai precizează sursa citată.

Conducerea Institutului de Psihiatrie "Socola" analizează dacă s-au respectat procedurile în acest caz.