MENIU

Un bărbat din Timiş, împuşcat în picior de un poliţist de la Rutieră. Cum s-a petrecut totul

Un bărbat din localitatea timișeană Gelu a fost împuşcat în picior de un poliţist, după o urmărire ca în filme.

Şoferul în vârstă de 36 de ani a intrat în vizorul unui echipaj al Poliţiei Rutiere după ce aparatul radar a înregistrat că circula o viteză peste limita legală. Aşadar, polițiștii au vrut să îl tragă pe dreapta, dar bărbatul a accelerat și a plecat cu oamenii legii pe urma lui.

La un moment dat, agenții de la Rutieră au reușit să îl blocheze, iar suspectul a coborât din mașină și a încercat să scape, scrie presa locală. A fost însă încătușat și dus la postul de poliție din Orțișoara.

La intrare, timişeanul a reușit totuşi să scape și a luat-o la fugă. Unul dintre polițiști a scos atunci pistolul din dotare și, după ce a tras un foc de avertisment în plan vertical, a țintit spre fugar. Bărbatul a fost împuşcat în picior şi s-a prăbuşit la pământ. Ulterior, el a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar urma cercetărilor s-a dovedit că nu deţinea permis de conducere.

Şoferul s-a ales acum cu dosar penal pentru conducere fără permis, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara verifică modul în care polițistul de la Rutieră a folosit arma, conform procedurii.