MENIU

Profesor din Lugoj, acuzat că a hărţuit sexual o elevă. Ce îi cerea să facă pentru a-i da note mari

Un profesor de Educaţie Tehnologică de la Şcoala Generală "Anişoara Ordeanu" din Lugoj a fost suspendat din funcţie pentru 30 de zile, după ce o elevă l-a acuzat că a hărţuit-o sexual.

Decizia suspendării cadrului didactic a fost luată, miercuri dimineaţă, de consiliul de administrație al unității de învățământ.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani este acuzat de o elevă de clasa a VIII-a că i-a pretins favoruri sexuale  în schimbul unor note mai bune.  Adolescenta ar fi reuşit chiar să-l înregistreze cu telefonul pe profesor, apoi a povestit totul părinţilor. Aceştia din urmă au anunţat conducerea şcoli, care, la rândul său, a sesizat Poliţia.

"Am fost sesizată de dimineață de către doamna director, care a zis că există o sesizare înregistrată la nivelul unității de învățământ de părintele unei eleve din clasa a VIII-a, care elevă a înregistrat un profesor care a avut o atitudine necorespunzătoare față de ea, practic se insinuează că ar fi vorba despre o hărțuire sexuală. Am sugerat unității de învățământ să aplice legislația în vigoare, să constituie urgent un consiliu de administrație și să constituie comisia de cercetare disciplinară", a precizat inspectorul școlar general de Timiș Aura Danielescu pentru presa locală.