MENIU

Incendiul de la Alba Iulia, mesaj de maximă importanţă pentru cei 300 de angajaţi (VIDEO)

Incendiu de la Alba Iulia Au apărut imagini filmate cu o dronă, care arată amploarea distrugerilor de la fabrica de condimente din Alba Iulia. În paralel, conducerea fabricii a transmis un comunicat de maximă importanţă pentru cei 300 de angajaţi.  

Incendiu de la Alba Iulia 

"În acest moment, obiectivul nu mai este operabil, pagubele sunt majore. (...). Cauzele declanşării incendiului sunt încă necunoscute şi vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autorităţile competente. (...) Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunţa la activităţile de producţie din România. În perioada imediat următoare, activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situaţiei din România", se mai precizează în comunicatul acţionariatului, citat de Agerpres.

Duminică după amiază, pompierii încă se străduiau să identifice şi să anihileze ultimele focare aflate sub dărâmături după 30 de ore de când a fost anunțat incendiul.

Fabrica, la care lucrează aproape 300 de angajaţi, a fost inaugurată în ianuarie 2011. Din 2017, aceasta a devenit parte a grupului Solina.

Pagubele sunt uriașe. Fabrica de condimente aparţine grupului francez Solina. Investitorul a cumpărat fosta fabrică Supremia în 2017, în schimbul a peste 30 de milioane de euro. Fabrica avea peste 300 de angajaţi şi vânzări de peste 50 de milioane de euro. 

Filmările realizate duminică, cu ajutorul unei drone, arată amploarea distrugerilor. 

sursă video: alba24.ro 

Mai multe articole despre:
incendiul