MENIU

Centru de plasament pentru copii aflaţi în dificultate, închis din cauza lipsei de personal

Unul dintre cele mai vechi centre de plasament pentru copiii aflaţi în dificultate din judeţul Vaslui, în care erau cazaţi 14 minori, a fost închis din cauza lipsei de personal din sistem, angajaţii fiind redistribuiţi în alte trei centre rezidenţiale, unde era nevoie acută de specialişti.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a decis închiderea Centrului de Plasament "Elena Farago" Bârlad, unul dintre cele mai vechi din judeţul Vaslui, pentru a putea folosi specialiştii de acolo în alte trei centre rezidenţiale din aceeaşi categorie de beneficiari, respectiv copii şi tineri.

Decizia luată de Comitetul Director vine pe fondul lipsei acute de personal specializat din sistemul de protecţie a copilului.

"Activitatea centrului este suspendată temporar din cauza deficitului de personal din alte trei servicii adresate aceleiaşi categorii de beneficiari din Bârlad, în special în cazul Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoana cu Handicap, unde activităţile specifice derulate pentru cei 150 de copii şi tineri erau asigurate de 63 de salariaţi. Acest fapt determina dificultăţi în asigurarea permanenţei în cazul beneficiarilor rezidenţi şi impunea identificarea de soluţii. Astfel, din cei 25 de salariaţi de la Centrul "Elena Farago", 19 şi-au exprimat acordul scris privind delegarea în cadrul celor trei servicii unde s-a conturat nevoie stringentă de personal, restul salariaţilor rămânând să asigure paza şi mentenanţa clădirii centrului de plasament", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

În ceea ce-i priveşte pe cei 14 copii care se aflau în Centrul de Plasament "Elena Farago", 13 au fost cazaţi în alte centre rezidenţiale din Bârlad, iar pentru unul au încetat măsurile de protecţie specială.

Mai multe articole despre:
Vaslui centru de plasament personal