MENIU

Bătaie de joc! Tobogan, la preţ de garsonieră, într-un oraş din România care nu are apă

Unul dintre cele mai sărace oraşe din ţară are unul dintre cele mai scumpe parcuri de joacă. Mobilierul a fost achiziţionat la preţuri de zeci de ori mai mari decât în alte parcuri. Un tobogan a ajuns să coste cât o garsonieră în localitate, 14.000 de euro.

Parcul de lângă municipiul Huşi a fost inaugurat în urmă cu patru ani. Vorbim de un loc de joacă pentru care s-au cheltuit 600.000 de euro. Un tobogan a costat 14.000 de euro, de 20 de ori mai mult decât alte tobogane montate la noi în ţară. Oficialii locali au spus că mobilierul este adus din Franţa şi va rezista mult mai mult decât alte produse de acest gen. Afirmaţia nu poate fi contrazisă pentru că parcul este pustiu, fiind foarte greu accesibil de copii. În tot acest timp, sute de oameni din oraş nu au nici măcar apă curentă, scrie Adevarul.ro.

Pe baza actelor, localnicii au postat un filmuleţ în care arată că mobilierul din parc a costat de zeci de ori mai mult decât în mod normal. De exemplu, o rotativă a costat de 40 de ori mai mult decât valoarea din deviz. Problemele nu se opresc însă aici. Mesele de ping pong nu pot fi folosite din două motive.

Primul: au fost montante greşit, fiind mult prea înghesuite, iar al doilea: s-au denivelat în urma precipitaţiilor. Arteziana nu funcţionează. La fel şi infochioşcurile. Autorităţile nu şi-au bătut joc doar de banii veniţi de la Uniunea Europeană. 25 la sută din investiţie a fost suportată de la bugetul local.

Mai multe articole despre:
apă parc Huşi autorităţi tobogan