MENIU

Au sunat la 112, dar angajații ISU au greșit procedura. Au fost găsiți după mai bine de trei ore

Au sunat la 112, dar au fost ignorați

Doi constănțeni care s-au rătăcit pe un câmp din cauza ceții au cerut ajutorul la numărul unic de urgență, dar operațiunea de salvare a întârziat din cauza unei greșeli făcute de operatorul ISU. 

UPDATE 12:26 - Ce doi bărbați rătăciți în ceață au fost găsiți după mai bine de trei ore după apelul făcut la 112. 

Doi constănțeni care au sunat la 112 după ce s-au rătăcit pe un câmp din cauza ceții au fost ignorați de operatorul ISU în primă fază. 

Din această cauză, operațiunea de salvare a lor a fost întârziată, informează Realitatea TV

STS: Operatorul ISU care a preluat cazul de la Constanţa a greşit procedura

Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, a declarat că, în cazul celor două persoane care s-au rătăcit pe un câmp din judeţul Constanţa, operatorul ISU care a preluat apelul de la aceştia a greşit procedura, astfel că după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru localizare.

"Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura. Din acest motiv, după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru a fi ajutaţi. Aceeaşi informaţie furnizată din nou a fost utilă, iar ISU se afla în drum spre cei căutaţi", a precizat Adrian Fulea, într-un comunicat de presă.

S-au rătăcit pe un câmp și s-au refugiat lângă un stâlp de electricitate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" Constanța a fost solicitat să intervină, miercuri, în ajutorul a doi bărbați care, din cauza ceții dense, s-au rătăcit pe un câmp, singurele detalii date de cei doi fiind că se află în apropierea unui stâlp de electricitate.

Potrivit primarului comunei Corbu, Marian Gălbinașu, cei doi s-au rătăcit pe un câmp aflat la limita dintre localitățile Săcele și Corbu, dar, din cauza vizibilității foarte scăzute, nu și-au putut da sama unde sunt. Ei au sunat la 112 și singurul reper pe care l-au putut furniza a fost numărul de identificare al unui stâlp de electricitate.

"A fost luată legătura cu Enel, pentru a vedea în ce zonă se află stâlpul respectiv, iar în ajutorul lor au pornit militari ai ISU Dobrogea și jandarmi", a spus primarul din Corbu.

La rândul lor, reprezentanţii ISU afirmă că cele două persoane rătăcite au sunat la 112 în jurul orei 9.00, fără a putea preciza locul unde se află. Ele au spus doar că se află pe un câmp înzăpezit, între comunele Săcele şi Corbu, iar ulterior ISU a apelat la STS pentru a furniza coordonate despre zona în care s-ar afla cele două persoane.

Mai multe articole despre:
112 apel urgenţă sunat ignorati