MENIU

Viermii din cireșe, aliment bio?! Sunt mai buni decât fructele tratate chimic

Cum scoatem viermii din cireşe. Secretul pe care puţini îl ştiu

Viermii din cireșe sunt poate cea mai mare temere a celor care adoră aceste fructe de sezon, iar mediul virtual este plin de sfaturi pentru extragerea acestora. Specialiștii spun însă că pericolul nu este chiar atât de mare, iar dacă nu conștientizăm situația, ceea ce ar putea provoca o reacție adversă pe fond psihic, nici n-ar trebui să ne facem griji dacă am înghițit câțiva.

Doctorii spun că „viemii din cireșe n-au ce rău să ne facă. Sunt mai naturali și mai ecologici decât multe fructe tratate chimic, dar singurul inconvenient este că sunt scârboși când îi vezi. Nimeni nu se îmbolnăvește fiindcă a înghițit câteva cireșe cu viermi, în schimb mulți se pot îmbolnăvi mâncând cireșe impecabile ca aspect și chiar gust, dar pline de mizerii chimice”, potrivit Radio Chișinău.

 

Până să se coacă ciresele, o insectă zburătoare numită musca cireșelor își depune ouăle pe fructe. Când viermii ies din ou, intră în fruct pe la coadă, și se hrănesc cu pulpa cireselor până când se dezvoltă îndeajuns ca să treacă la următoarea fază de creștere.

 

De aceea, când cumpărați cireșe trebuie să aveți grijă ca acestea să fie ferme la atingere si fara urme de mucegai. De asemenea, zonele “putrede” pot indica prezenta viermilor.

 

Mai multe articole despre:
viermii cirese alimentatie bio toxici