MENIU

Veste extraordinară pentru leneși! De ce nu trebuie să te spetești ca să ai succes?

Cum ar fi dacă ai putea reuși în viață chiar dacă ești leneș? E un vis devenit realitate, nu? Ei bine, așa ceva se poate întâmpla, conform specialiștilor. Concluziile arată că nu doar munca din greu aduce beneficii considerabile. Oricum te poziționezi față de muncă, sigur ți-ar plăcea o pauză din când în când. Și, conform acestei cercetări, o pauză nu strică atât de rău.

Există o cutumă potrivit căreia oamenii de succes sunt cei care muncesc din greu și nu cunosc sentimentul de lene. Un exemplu pentru cei care susțin teoria e șeful Virgin Group, Richard Branson. El se trezește în fiecare dimineață la ora 5:00 și la fel procedează și mulți alți oameni considerați de succes, potrivit CNBC.

Pentru Richard Branson, programul începe la ora 5 dimineața și se încheie seara târziu, la ora 23. În tot acest timp, se ocupă de afaceri, face sport și petrece și timp cu familia și prietenii.

Ai crede că așa trebuie să fii ca să ai succes. Dar este oare adevărat?

Oamenii leneși pot avea succes în viață

Un nou studiu al oamenilor de știință arată că lenea este un semn al inteligenței. Sigur că nu se aplică în cazul fiecărui om, dar, în medie, oamenii care sunt mai puțin activi din punct de vedere psihic, adică tind să lenevească, sunt, de fapt, mai inteligenți.

Studiul arată că oamenii cu un IQ ridicat tind să fie mai puțin activi și să se cufunde în gânduri. Bill Gates avea o vorbă și spunea că întotdeauna va alege o persoană leneșă să facă o muncă dificilă, pentru că aceasta va găsi întotdeauna o cale ușoară să-și îndeplinească sarcinile.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii au întocmit un chestionar privind nevoia de cunoaștere.

60 de persoane au fost împărțite în două grupuri - gânditori și non-gânditori, pe baza răspunsurilor primite de la acestea. Apoi au fost lăsați să-și desfășoarea activitățile timp de o săptămână.

Grupul celor activi nu s-au putut concentra suficient de mult asupra gândurilor și au preferat să facă orice pentru a se ține ocupați - de la sport, la alte activități fizice. Cercetătorii au concluzionat, astfel, că lenea este înțeleasă greșit drept inactivitate.

Mai multe articole despre:
succes muncă oameni leneş