MENIU

Un MEDIC DENTIST inconştient a INFECTAT MII de pacienţi cu HIV şi hepatită, în Marea Britanie

<p>Măsele de minte: Care este rolul lor şi de ce se cariează aşa repede?</p>

Un medic dentist din Marea Britanie a pus în pericol sănătatea a mii de oameni prin nerespectarea regulilor de igienă în cabinetul său: el nu-și schimba mănușile, nu se spăla și nu-și dezinfecta mâinile și nu steriliza instrumentele, pe care le folosea la mai mulți pacienți.

Desmond D'Mello, care profesa în Nottinghamshire, nu a respectat niciodată regulile de igienă în cei 32 de ani de carieră și toți cei 22.000 de pacienți pe care i-a avut în această perioadă au fost invitați de sistemul public de sănătate să-și facă teste pentru a vedea dacă nu sunt infectați cu HIV sau viruși ai hepatitei, informează presa britanică și internațională.

Deși medicul însuși nu a fost niciodată contaminat, condițiile în care lucra au putut favoriza propagarea bolilor de la o persoană la alta. Autoritățile au considerat că riscul este suficient de mare pentru a lansa o campanie de verificare, mai ales că doi dintre pacienții săi au decedat după consultații în cabinetul său, scrie Le Figaro. Aceste decese fac obiectul unor anchete pentru a se stabili dacă au legătură cu prestația din cabinetul stomatologic respectiv.

Vezi mai multe pe jurnalul.ro.