MENIU

Nicolae Ciucă anunță strategia care revitalizează satul românesc: formarea clasei de mijloc în mediul rural

Nicolae Ciuca

Nicolae Ciucă a declarat, într-un discurs susținut la Slatina, că își asumă îndatorirea de politică strategică pentru România de a forma clasa de mijloc în mediu rural.

Nicolae Ciucă a susținut un discurs la Slatina:

"Suntem în fața dvs după o zi în care am luat la pas județul și, împreună cu echipa PNL Olt, am mers să susținem candidații la primărie în localități importante, de vază! Îmi aduc aminte că zicea domnul Știrbu că Izbiceni este cea mai cunoscută localitate din județul Olt. Cea mai importantă cred că este Sâmburești, nu văd pe cineva care să dea roșiile pe vin. De regulă, mergem în fiecare filială pentru a da energie organizațiilor, astfel încât să derulăm campaniile așa cum trebuie. La Olt nu este nevoie, este energie suficientă, este un vulcan care erupe întruna. Bag de seamă că domnul de Mezzo se trage de undeva de la poalele muntelui Etna.

Astăzi este ziua românilor de pretutindeni. Mi-a plăcut foarte mult când a spus Mario că va fi primarul tuturor slătinenilor. Dați-mi voie să le spunem tuturor românilor să muncească cu spor și să se întoarcă cu bine acasă. În ultimele trei zile, când am fost cu toții la Argeș, la Florica, apoi la Pitești, am sărbătorit 149 de ani, cel mai longeviv partid din Europa, am plecat direct la Dolj, la mine acasă. Am fost ieri la Dolj, astăzi la Olt.

Vorbim despre principiile PNL, despre ceea ce suntem noi, față de ceea ce ne-am asumat: să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară, să facem în așa fel încât ceea ce ține de mediul de afaceri să se extindă, doar așa se poate dezvolta. Acolo unde s-a reușit să se realizeze o dezvoltare liberală, în municipiile, orașele unde avem administrație liberală, primele opt în topul celor mai dezvoltate județe sunt liberale. Acolo primarii nu fac altceva decât să dezvolte, să investească.

Este incredibil când avem atâtea fonduri europene, să se discute la nivel de județ de doar zeci de milioane investiții. Avem localități unde avem 4,1 milioane de euro. Acolo s-a dezvoltat școala, învățământul, centre de inovare și dezvoltare. Acolo se discută de centre de performanță, unde vin străini să învețe. Se discută de un parteneriat absolut necesar între autorități, mediul de afaceri și instituțiile de învățământ.

Am glumit când m-am referit la temperamentul vulcanic al lui Mario. Ei știu mai bine ceea ce este în plan local. Nu cred că trebuie să venim oamenilor să le spunem ce trebuia făcut și nu s-a făcut, ei știu mai bine. Eu cred că trebuie să câștigăm timp să le spunem ce facem, ce putem face, iar primarul trebuie să vină alături de oameni. Aici sunt oameni care au venit din proprie inițiativă. Au venit oameni care ne-au spus că vor să facă parte din echipa noastră.

Aici, în fața dvs, asta nu este o virtute, este o responsabilitate pentru Mario de Mezzo și echipa lui. În momentul de față vreau să mai subliniez două chestiuni. Ieri, la Dăbuleni, am subliniat un lucru care mi s-a părut absolut excepțional. Acolo, cel puțin 40% din oameni erau tineri. Și aici primarii, dar și oamenii care au venit să îi susțină, sunt tineri. Ei văd în PNL un partid care se angajează cu responsabilitate să pregătim ștafeta. Dragi tineri, vă mulțumesc că sunteți alături de noi. În același timp, v-aș ruga pe voi, tinerii, să îi vedeți pe părinții și bunicii voștri, să nu uitați că suntem ceea ce suntem datorită lor.

Noi, PNL, suntem considerați ca fiind partidul clasei de mijloc, partidul celor cu spirit antreprenorial. Astăzi am realizat că susținem clasa de mijloc, doar că ne-am focalizat pe clasa de mijloc din mediul urban. În radiografia satului românesc, diferența dintre sat și oraș este mare, tragedia este când vedem pe cei puțini cu un nivel de trai ridicat și pe cei mulți cu un nivel scăzut de trai. Trebuie să ne asumăm și formarea clasei de mijloc din mediul rural. Vom veni în curând cu o strategie pentru revitalizarea satului românesc. Tuturor ne place să spunem că veșnicia s-a născut la sat, este de datoria noastră să nu o lăsăm să moară acolo!"

Mai multe articole despre:
Nicolae Ciuca pnl