MENIU

Talie de viespe? O poţi avea!

<p>Talie de viespe? O poţi avea!</p>

Ai ieşit din iarnă probabil cu câteva kilograme în plus, iar acest lucru se vede şi pe talia ta... Nu dispera, există soluţii care să te-ajute să ai un „mijlocel tras ca prin inel” !

Dacă vrei să-ţi subţiezi talia, ţine minte două cuvinte: dietă şi mişcare. Amândouă te vor ajuta în egală măsură să numeri mai puţini centimetri în jurul taliei. Ca să reuşeşti asta, nu este nevoie să ţii diete drastice şi nici să transpiri la sală. Iată ce te poate ajuta!

Evită balonarea

Dacă ai probleme cu balonarea, trebuie să scapi repede de această problemă. Cum? În primul rând, nu vorbi în timp ce mănânci (pentru a nu înghiţi aer) şi mestecă bine alimentele. Astfel, nu numai că nu te vei balona, dar te vei şi sătura mai repede, deci vei mânca mai puţin.

Te balonează şi guma de mestecat şi băuturile carbogazoase (inclusiv apa minerală), aşa că renunţă la ele. Poţi preveni balonarea şi dacă bei în fiecare dimineaţă un pahar cu apă călduţă, în care ai stors o jumătate de lămâie. O talie „pufoasă” poate fi şi semnul retenţiei de apă în organism. Ai grijă să mănânci mai puţină sare, pentru că aceasta favorizează retenţia de apă.

„Ceaiul verde consumat zilnic şi ananasul accelerează metabolismul, iar un pahar de apă băut din două în două ore te ajută să elimini toxinele”, te sfătuieşte Florentina Opriş, realizatoarea emisiunii „Sport dietă & o vedetă”.

Consumă mai puţine paste, produse de patiserie şi pâine albă, pentru că-ţi îngreunează digestia, favorizând apariţia constipaţiei.

Încearcă exerciţii simple

Fără mişcare nu vei reuşi să obţii talia dorită. Florentina Opriş te sfătuieşte să faci zilnic exerciţii simple, care nu-ţi iau mai mult de 20 de minute. Ce presupune asta? Alergare uşoară pe loc (5 minute), urmată de 3 minute, de balans de şolduri stânga-dreapta, în timp ce îndoi pe rând genunchii.

Continuă cu alte 3 minute, în care roteşti bazinul înspre stânga şi spre dreapta. „Închei cu o mişcare mai amplă pentru zona taliei: pe spate culcat cu genunchii îndoiţi, cu piciorul stâng sprijin pe genunchiul drept, execută 20 de ridicări de trunchi lente şi repetă pe celălalt picior”, te îndeamnă Florentina.

Masează-ţi abdomenul

Un exerciţiu cât se poate de simplu pentru a avea un mijloc mai subţire presupune să-ţi masezi singură abdomenul. Cu palma mâinii drepte masează-ţi burtica în sensul acelor de ceasornic, de 30 de ori. Este bine să faci această manevră în fiecare zi sau de cel puţin trei ori pe săptămână.

Continuare pe clicksanatate.ro

Mai multe articole despre:
exerciţii abdomen balonare talie de viespe