MENIU

Star Wars, cel mai aşteptat film al anului, a făcut senzaţie la Hollywood

Noul trailer pentru filmul "Star Wars: The Force Awakens" scrie istorie în lumea cinematografiei

Ovaţii în picioare, aplauze frenetice şi strigăte de bucurie au marcat premiera celui mai nou film din seria "Star Wars", care a avut loc luni seară, în faţa unui public entuziast, într-o seară de antologie, la Hollywood, informează fr.news.yahoo.com.

Aproximativ 5.000 de invitaţi, aleşi pe baza unei liste exclusiviste, au asistat la premiera mondială a lungmetrajului "Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", primul film din celebra franciză din ultimii 10 ani, considerat totodată cel mai aşteptat al anului, scrie Mediafax.ro.

Vedete ale cinematografiei mondiale - Spike Lee, Geena Davis, Steven Spielberg, Sofia Vergara, Joseph Gordon-Levitt (deghizat în Yoda) - şi ale domeniului business - Sheryl Sandberg, numărul 2 al companiei Facebook - au luat cu asalt două cinematografe celebre din Hollywood, Dolby Theatre şi Chinese Theatre, unde a fost proiectat, simultan, acest film.

Pentru această premieră, una dintre cele mai importante din istoria Hollywood-ului, Poliţia din Los Angeles a închis mai multe străzi, realizând astfel un perimetru de securitate mai mare, adoptând în acelaşi timp măsuri mult mai stricte decât cele implementate la gala de decernare a premiilor Oscar.

Sute de fani s-au grăbit să vină să asiste la premieră, unii dintre ei dormind în corturi amplasate în faţa celor două cinematografe cu mai mult de 24 de ore înainte de proiecţii, pentru a încerca să vadă pe covorul roşu noile vedete ale acestei francize cinematografice, al cărei prim opus a fost lansat în 1977.

Mai multe articole despre:
film premieră Hollywood Star Wars