MENIU

Semnificaţiile numelor de floare, la femei. Ce spun despre ele

Semnificaţiile numelor de floare, la femei

Potrivit tradiţiei româneşti, numele de floare date femeilor pot avea semnificaţii deopotrivă pozitive sau negative.

Potrivit tradiţiei, femeile cu apelativ de floare capătă din caracteristicile plantei respective. La români, cele mai folosite nume de flori sunt Camelia, Viorica, Violeta, Narcisa, Lăcrămioara şi Crina.

Femeile care poartă numele Camelia sunt femei foarte puternice şi sigure pe ele însele. Totodată, sunt femei puternice, norocoase şi reuşesc în tot ce şi-au propus în viaţă. Aceste femei sunt caracterizate de perseverenţă, frumuseţe sufletească dar sunt şi pretenţioase şi, uneori, mult prea încrezătoare în puterile lor.

Femeile care poartă numele Viorica sunt caracterizate de diplomaţie. La fel şi cele care poartă numele Violeta. Aceste femei sunt hotărâte şi tranşante în relaţiile lor cu celelalte persoane. Deşi par extrovertite şi puternice, de fapt sunt cât se poate de sensibile. Cu toate acestea, aceste femei ar putea să fie puţin mai organizate. Femeile care au numele Narcisa sunt cât se poate de timide. Însă, sunt mereu în atenţia celorlalţi şi sunt cât se poate de sufletiste.

Cu toate acestea, aceste femei sunt caracterizate de discreţie şi modestie. Sunt uşor inhibate de timiditate uneori şi de aceea nu reuşesc să ducă lururi la capăt. Însă pot să iubească cât se poate de bine.

Femeile care se numesc Lăcrămioara sunt caracterizate prin sensibilitate. Aceste firi sunt mărinimoase şi atente la nevoile celorlalţi. Ele empateaza cu trăirile celor din jur ai dau o mâna de ajutor mereu. Femeile care se numesc Crina dau dovadă de determinare şi putere. Cu toate acestea sunt încununate de puritate şi sinceritate şi încearcă mereu să fie cât se poate de drepte. Persoanele cu acest nume sunt mândre şi fără cusur din punct de vedere profesional. În cuplu, au tendinţa să domine şi să aibă cerinţe mult prea mari.

Sursa: lyla.ro

Mai multe articole despre:
femei nume floare semnificaţie