MENIU

Scrisoarea cutremurătoare a unei mame: Ajutor, vreau să îmi abandonez soţul şi fetiţa

O tânără mamă mărturiseşte că se află pe punctul de a-şi părăsi copilul şi soţul şi face un apel disperat, prin intermediul unui ziar, la ajutor.

"Acum patru ani am rămas însărcinată. Nu am vrut niciodată copii şi aş vi vrut să fac o întrerupere de sarcină, dar soţul meu m-a convins să păstrăm copilul", a scris tânăra psihologului Emily Yoffe, de la Slate.com.

"Soţul meu mi-a spus că voi gândi altfel despre copilul nostru. Nu a fost aşa. Mă bucur că soţul meu s-a ataşat aşa de mult de fiica noastră, pentru că nu îi doresc răul, dar nu o iubesc. Pentru că nu doream să stau cu ea, am petrecut mai mult timp la muncă. Asta mi-a adus o mărire de salariu şi o promovare, care implică însă un transfer la 1500 de kilometri distanţă. Am acceptat imediat şi acum caut o metodă de a-i spune asta soţului meu. Aveţi un sfat?".

Psihologul Slate.com crede că femeia trebuie să accepte că femeia trebuie să îşi asume decizia de a avea copilul. "Aceasta este o scrisoare tristă şi arată ce se întâmplă atunci când o femeie este "cinvinsă" să accepte copilul. Trebuie să admiţi totuşi că, în vreme ce soţul tău te-a convins să păstraţi copilul, alegerea finală a fost a ta. În acelaşi timp, nu pare că îţi iubeşti nici soţul foarte mult, din moment ce ai acceptat să te muţi la 1500 de kilometri distanţă fără să iei în calcul o discuţie cu el. Cred că nu te mai afli în acest mariaj, că nu ai fost niciodată croită pentru a fi mamă şi că trebuie să ai curajul să vorbeşti despre divorţ", a mai scris Emily Yoffe.  

Mai multe articole despre:
avort divorţ transfer mamă naştere