MENIU

Samsung a făcut anunțul: "Am decis să amânăm". Telefonul care costă o avere, eșec colos?

Samsung a făcut valuri în urmă cu o săptămână cu un telefon care costă nici mai mult nici mai puțin decât 9.500 de lei. O reală avere pentru mulți români. Dar acum compania revine și, voalat, susține că a eșuat. Cu alte cuvinte, telefonul pliabil e aproape de-a fi anulat și trecut în istorie până când tehnologia va deveni mai bună. Dar de ce?

Samsung Galaxy Fold a rupt gura târgului în februarie. E un telefon pliabil, arată premium și costă o mulțime de bani. Prețul în România e de 9.500 de lei. Dar acum sud-coreenii s-au lovit de niște probleme imense. Așa că tot proiectul ia o pauză. 

S-a ajuns la așa ceva după ce Galaxy Fold a început săptămâna trecută să fie subiectul unui scandal de proporții. Nu a durat mult până când au apărut zvonuri că Samsung amână evenimentele de lansare din China. Și așa s-a întâmplat.

De ce Samsung e aproape de un eșec colos

"Pentru a evalua complet feedback-ul și pentru a rula mai multe teste intern, am decis să amânăm lansarea Galaxy Fold. Plănuim să anunțăm o dată de lansare în săptămânile următoare", a spus Samsung. Cu acest anunț, trage pe dreapta cel mai futurist telefon pe care l-a lansat vreodată. Și nici măcar n-a ajuns la clienți.

Inițial, până la acest anunț, s-a speculat că va fi vorba doar de o amânare a lansării de câteva săptămâni. Doar că cea mai proastă veste a fost confirmată. 

Veștile de la Samsung vin la aproximativ o săptămână de la un alt anunț. Acela a constat într-un fel de scuză și anunț al inițierii unui studiu pe marginea unităților care s-au stricat în mâna unor jurnaliști, specialiști sau oameni care trec prin tot felul de teste astfel de telefoane.

Unii dintre ei au îndepărtat o folie de pe ecran ce se pare că era vitată pentru funcționarea panoului. În cazul altora, după câteva plieri, telefonul, pur și simplu s-a stricat. În comunicatul oficial de acum, Samsung a spus că este de părere că terminalul ar trebui îmbunătățit pentru a oferi clienților cea mai bună experiență de utilizare.

În ceea ce privește o eventuală relansare, sud-coreeni au spus că vor încerca să comunice o dată peste câteva săptămâni.

Sursa

Mai multe articole despre:
Samsung smartphone Samsung Galaxy Fold galaxy fold