MENIU

Poiana plină cu narcise din România. Unde se află acest loc unic, desprins parcă din basme: oamenii îl compară cu un colț de rai

Narcise/ unsplash.com

În inima României se ascunde un colț de poveste, un loc fermecător care pare desprins din basme: o poiană sălbatică îmbietoare, îmbrățișată de munți și presărată cu petalele delicate ale narciselor.

Aici, în mijlocul naturii, se desfășoară un spectacol ce nu poate fi trecut cu vederea. În fiecare an, la mijlocul lunii mai, în regiunea muntoasă a Harghitei, pajiștile și fânețele se transformă într-un adevărat covor alb, prin înflorirea magnifică a narciselor, pitrivit Click.ro.

Priveliște este ireală, iar parfumul te duce în altă lume

 

Priveliștea ireală și parfumul îmbătător al acestor flori atrag într-un adevărat pelerinaj sute de călători dornici să se bucure de frumusețea unică a naturii.

Scandal în Poiana Narciselor! Interpretă de muzică populară, amendată pentru că s-a filmat cu un buchet de flori, fără permisiune de la Romsilva

În Harghita, mai multe poieni devin un adevărat paradis floral în luna mai, odată cu ecloziunea narciselor de câmp, plante originare din regiunea mediteraneană, care prosperă în mediul bogat în apă.

Cea mai extinsă suprafață acoperită de narcise în acest județ se găsește în apropierea localității Corund, întinzându-se pe o arie de aproximativ 300 de hectare.

Dealuri pline cu narcise, căutate de comercianții de flori din toată țara. Satul din Bihor, renumit pentru o afacere ce ține de generații întregi

În această poiană magică, densitatea florilor atinge cote uimitoare, cu 180-200 de fire pe metrul pătrat. Anul acesta, datorită temperaturilor blânde, narcisele au început să își dezvăluie splendoarea cu o lună mai devreme.

Există călători care au străbătut sute de kilometri pentru a ajunge aici, dornici să se bucure de splendoarea florilor și să se învăluie în parfumul lor puternic, cu gândul că această experiență va rămâne vie în amintirea lor pentru totdeauna.

Mai multe articole despre:
narcise poiana narcise baseme colt de rai