MENIU

Plăcintă umedă și moale cu mere. Este cea mai bună pe care ai mâncat-o vreodată!

Plăcintă cu mere - imagine cu caracter ilustrativ

Ți-ar plăcea să gătești o plăcintă cu mere demnă de cele mai bune patiserii? Încearcă această rețetă, o versiune rustică și ușor de preparat, dar al cărei gust este absolut desăvârșit! 

Să vedem cum se face un desert de top, cu care vei încânta toată familia. Vorbim despre plăcinta unică și inimitabilă cu mere, care îți va încălzit inima cu parfumul ei, scriu jurnaliștii de la Știri Diaspora.

Chiar dacă multe gospodine respectă rețeta originală, altele au modificat-o în timp, iar rezultatul a fost la fe de spectaculos.

Ingredientele pentru 10 persoane:

- 800 grame de mere;

- 200 grame de făină 00;

- 125 grame de unt;

- 4 ouă;

- 170 grame zahăr granulat;

- 16 grame praf de copt;

- coajă de lămâie;

- 1 păstaie de vanilie;

- ½ linguriță de scorțișoară pudră;

- un praf de sare grunjoasă.

Prepararea, pas cu pas

Merele se curăță de coajă și se taie în patru părți. Elimină cotorul și taie merele felii de aproximativ 1 cm grosime. O parte din mere se taie cuburi care se vor potrivi în amestec.

Se încălzește untul într-o cratiță până se topește. Adaugă semințele din păstaia de vanilie.

Pentru aluat, sparge ouăle într-un castron, adaugă zahărul și bate bine. Se toarnă încet untul topit, continuând să mixezi.

Adaugă făina, praful de copt și scorțișoara. Amesteca toate ingredientele, apoi adaugă puțină sare și coaja de lămâie. La final, pune în aluat merele și amestecă bine.

 Distribuie aluatul proaspăt pregătit într-o formă de tort tapetată cu pergament sau unsă cu  unt și făină. Preîncălzește cuptorul și introdu desertul. Gătește plăcinta timp de 50 de minute la 175 de grade în modul static. După ce timpul a trecut, fă testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă plăcinta este gătită.

Dacă înăuntru este uscat, o poți scoate din cuptor și așteptați să se răcească. Scoate  plăcinta din tavă și pune-o pe un platou.

Stropește plăcinta scorțișoară și zahăr pudră. Încearcă plăcinta umedă și pufoasă cu mere și vei vedea că te va cuceri! Poftă bună!