MENIU

ȘOCANT! O fată a stat congelată 500 de ani!

Fata inghetata 500 de ani
Fata inghetata 500 de ani
Fata inghetata 500 de ani

O fata in varsta de 15 ani a fost congelata inca de pe perioada Inca. Antropologii i-au descoperit corpul. Acesta se afla intr-o stare foarte buna chiar daca aceasta a incetat din viata acum 500 de ani. S-a acceptat ideea ca ea a fost un sacrificiu, fiind aleasa de locuitorii din satul ei pentru a-i imbuna pe zei.  

Incasii ii ingrasau pe cei alesi pentru sacrificiu. Li se schimba dieta cu un an inainte de marele eveniment. Imediat dupa ce stateau la o masa ceremoniala acestia erau dusi pe marginea vulcanului, acolo unde erau sufocati si lasati sa moara de la expunere.

Trupul fetei a fost gasit alaturi de mumia unui baietel de 7 ani si a unei fetite de 6 ani, pe varful vulcanului Llullaillaco din Argentina, la altitudinea de 6.739 de metri. Asa cum se mentioneaza in  cercetarie facute de antropologi, adolescenta suferea de o infectie grava la plamani, care s-ar fi putut transforma in tuberculoza.

Baiatul care a fost gasit langa aceasta fata nu prezenta nici un fel de boala iar mumia fetitei de 6 ani a fost lovita de un fulger, fiind foarte greu de investigat din aceasta cauza.