MENIU

Obiceiuri zilnice care TE ÎMBĂTRÂNESC

Obiceiuri zilnice care TE ÎMBĂTRÂNESC

Nu te mira că nu ai trecut, încă, de 30 de ani, dar ai simptomele unei femei de 50 de ani: dureri de spate, de gât, de oase, tensiune arterială mare. Sedentarismul și alimentația nesănătoasă te fac să te simți cu câțiva ani mai bătrână. Vezi ce obiceiuri îți induc această stare.

Ai câte un aparat electric pentru orice activitate! Îți speli vesele în mașina de spălat vase, folosești robotul de bucătărie, când vrei să toci legume, îți faci cafeaua la filtru și mănânci mâncăruri semipreparate. Deși toate aceste descoperiri îți sunt de mare ajutor, te fac să lucrezi cu 30% mai puțin decât făceau mamele noastre, iar lipsa de efort te îmbătrânește. Studiile au arătat că femeile ard aproximativ 1.000 de calorii în timpul activităților zilnice din casă, așa că ești sigură că vrei să lași toată treaba pe seama mașinăriilor?

Nu știi care sunt alimentele de sezon

Degeaba știi ultimele tendințe în modă, dacă nu știi care sunt legumele și fructele de sezon. Nu te-ai întrebat niciodată de ce bunica ta a îmbătrânit atât de frumos, deși nu a avut la dispoziție produsele cosmetice pe care le ai tu? În vremea ei, nu existau alimente congelate sau atât de procesate și mânca ce se găsea în fiecare anotimp. Poate ți se pare învechit, dar fructele și legumele proaspete sunt mult mai bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. Încearcă să alegi cât mai multe alimente de sezon și vei vedea o schimbare în aspectul tău.
 
Mergi la solar

Cancerul de piele este o problemă serioasă, iar solarul te expune la de 15 ori mai multe ultraviolete decât soarele.

Citeşte mai mult pe unica.ro

Mai multe articole despre:
bătrân obicei îmbătrânire