MENIU

O fetiţă face tratamente cu botox ca să scape de riduri

Un caz şocant a alarmat lumea medicală din Statele Unite ale Americii. O fetiţă de doar 8 ani din San Francisco face tratamente cu botox ca să arate bine la concursurile de frumuseţe. Ea a recurs la această măsură deoarece avea impresia că are riduri. În mod suprinzător, cea care îi injectează micuţei substanţa de întinerire este chiar mama ei.

La doar 8 ani, Britney Campbell are preocupări diferite faţă de ceilalţi copii de vârsta ei. Încă de mică, mama sa a înscris-o în numeroase concursuri de frumuseţe. Trecând de la o preselecţie la alta, fetiţa a dezvoltat o adevărată obsesie pentru felul în care arată.

Pentru a-i oferi încredere, Karen, mama lui Britney, a fost de acord să-i administreze lui Britney injecţii cu botox. Copila s-a plâns de câteva ori că are riduri. Iar mama este sigură că tratamentul de întinerire o va ajuta. "E o practică frecventă. Nu sunt singura mamă care face asta. Multe mame o fac", a spus mama fetiţei.

Injecţiile sunt uneori dureroase, dar micuţa Britney este decisă să îndure totul cu mult curaj. "Doare, dar mă obişnuiesc cu durerea. Arăt mult mai bine după injecţiile cu botox. Sunt frumoasă, drăguţă, reprezint tot ceea ce descriu acele cuvinte frumoase", a declarat Britney.

"Când am auzit această poveste pentru prima dată, mi-a venit greu să o cred şi, în acelaşi timp, m-a îngrozit", a declarat psihiatrul Charles Sophy.

Medicii spun că un astfel de tratament aplicat la copii, poate avea efecte secundare grave, în special la nivel psihic. Micuţii pot dezvolta complexe pe care le depăşesc apoi cu foarte mare dificultate.

Mai multe articole despre:
medici botox injecţie tratamente Britney Campbell