MENIU

O fetiţă de 12 ani, mai inteligentă decât Albert Einstein şi Stephen Hawking. Ce IQ are Lydia

O adolescentă în vârstă de 12 ani, din Marea Britanie, a reuşit să obţină scorul maxim la testul de inteligenţă organizat de Mensa. Cu 162 nivelul IQ, Lydia Sebastian i-a depăşit chiar şi pe Albert Einstein şi Stephen Hawking.  

O adolescentă în vârstă de 12 ani reuşit să uimească întreaga lume cu inteligenţa sa. Lydia Sebastian după ce a obţinut cel mai bun scor posibil la testul de inteligenţă organizat de Mensa, o performanţă atinsă doar de 1% dintre membrii renumitei societăţi, relatează The Guardian.

Aproape un an de zile a durat până ca fata originară din Marea Britanie să îşi convingă părinţii să o lase să susţină testul. În cele din urmă, când aceştia şi-au dat acordul, Lydia a a demonstrate că insistenţa sa a meritat: a obţinut scorul 162 la testarea Mensa Catrall IIB, depăşindu-i chiar şi pe Albert Einstein şi Stephen Hawking.   

„La început, am fost foarte emoţionată, dar odată ce am început, a fost mult mai uşor decât m-am aşteptat să fie şi m-am relaxat”, a mărturisit adolescenta.

Tatăl Lydiei, Arun Sebastian, radiolog la spitatul din Colchester, a povestit că, iniţial, fiica lui a început să caute teste de inteligenţă pe Internet. Când a văzut că fata este perseverentă din acest punct de vedere, a decis să o lasă se îşi testeze inteligenţa.

„De un an tot vorbea despre asta. Acum, când am aflat că a obţinut nota maximă, am fost copleştit”, a spus bărbatul.

Organizaţia Mensa a fost înfiinţată în Marea Britanie în anul 1946, cu scopul de a reuni persoanele care au un coeficient de inteligenţă ridicat. Organizaţia include în prezent circa 110.000 de membri din 100 de ţări.