MENIU

Nu e Photoshop! Mai multe râuri au devenit complet verzi peste noapte. Care e explicaţia

Francezii din mai multe localităţi au avut parte de o surpriză dimineţile trecute: apele unor râuri au devenit verzi peste noapte.

Deşi fotografiile în care se văd răurile colorate în verde aprins par a fi prelucrate digital, ele sunt cât se poate de reale.

Ce s-a întâmplat, de fapt? Apele acestora nu au fost poluate, ci colorate în mod intenţionat de angajaţii de la Mediu (ONEMA) pentru a trage un semnal de alarmă. Aceştia se plâng că fondurile alocate sectorului pe care îl reprezintă sunt insuficiente, scrie The Local.

"Această acţiune este un semnal de alarmă. Pentru că nu poţi spune că ecologia este o prioritate pentru ţară, mai ales când vedem că resursele noastre au fost micşorate cu 10%", a explicat Patrick Chopin, de la ONEMA.

Yannick Pognart, inspector al ONEMA, a precizat totuşi că respectivul colorant verde nu este periculos şi nu poluează în niciun fel apa. În schimb, el atrage atenţia oamenilor şi, speră ecologiştii, îi face pe aceştia să înţeleagă efectele devastatoare pe care le poate avea poluarea răurilor.