MENIU

Motivul pentru care iubitul uită de aniversarea ta

Motivul pentru care bărbaţii uită aniversări

Fie ca este vorba de ziua de nume, de ziua aniversarii relatiei de cuplu, fie ca este vorba chiar de ziua de nastere, barbatii sunt mai predispusi sa uite astfel de date, iar cauza nu tine neaparat de lipsa de interes a acestora fata de iubitele lor.

Acest fapt a fost dovedit prin multiple experiente prin care au trecut reprezentantele sexului frumos, dar si prin cercetari stiintifice.

Barbatii sunt mai uituci decat femeile, mai ales intre varsta de 30 si 60 de ani. Daca pana in 30 de ani, adesea, mai atenti cu partenerelor lor, dupa acest prag de varsta apar mai multe momente in care uita lucruri importante care tin de partenerelor lor de cuplu. Un studiu efectuat in Norvegia, la care au participat 48.000 de persoane, a aratat ca, intr-adevar, barbatii stau mai prost cu memoria decat femeile.

Motivul principal pentru care barbatii uita date si momente importante din viata de cuplu, adesea legate de partenerelor tin, nu tine neaparat de nepasare, ci de prioritizarea si gestionarea preocuparilor principale. Specialistii in psihologie au demonstrat ca o persoana, cu cat este mai stresata de ceva anume, cu atat uita mai multe informatii. In cazul barbatilor acest lucru este cu atat mai potentat, cu cat s-a dovedit stiintific ca barbatii sunt mai putin capabil sa se concentreze la mai multe lucruri deodata decat femeile.

Citeşte mai multe pe lyla.ro.