MENIU

Mituri false despre femei

Sunt multe mituri sexiste referitoare atat la barbati cat si la femei, mai ales atunci cand se pune in discutie relatia dintre cele doua sexe si felul in care ei relationeaza.

Miturile sociale sunt din ce in ce mai raspandite, odata cu penetrarea internetului in majoritatea locuintelor, majjoritatea credintelor fara baze stiintifice fiind propagate prin intermediul retelelor. Pe de alta parte, sunt multe mituri sexiste referitoare atat la barbati cat si la femei, mai ales atunci cand se pune in discutie relatia dintre cele doua sexe si felul in care ei relationeaza.

Exista studii de specialitate care scot in evidenta diferentele dintre sexe, in vreme ce alte studii incearca sa le elimine. In continuare va vom prezenta patru dintre cele mai importante mituri legate de femei, incercand impreuna sa separam fictiunea de realitate.

1.Femeile nu se pricep la matematica.

Adevarul: In cadrul unui studiu sustinut la colegiul american Lafayette, trei grupuri eterogene formate din barbati si femei au fost chestionate cu intrebari similare inainte de a li se cere sa faca un test de matematica. Femeile care au fost intrebate cu privire la realizarile lor profesionale si activitatea academica din cadrul colegiului, au obtinut rezultate mai bune la testul de calcul decat cele care au primit intrebarea banala legata de felul apartamentului din camin in care locuiesc. Concluzia cercetatorilor este ca, in functie de situatie, pot exista intrebari sau afirmatii aparent inocente care sa activeze stereotipurile sociale la femei si barbati, afectand astfel activitatea cognitiva individuala. Altmiteri, rezultatele sunt similare ambelor sexe, mitul femeii care nu se pricepe la matematica fiind astfel combatut din start.

Citește articolul integral pe lyla.ro.

Mai multe articole despre:
femei adevăr mituri