MENIU

Mii de petrecăreţi, implicaţi într-o bătaie uriaşă cu roşii

Mii de turişti din lumea întreagă au participat miercuri în Spania, unii purtând ochelari pentru scufundări marine, alţii cu piepturile goale acoperite cu pulpă de roşii, la cea mai mare bătaie cu tomate de pe planetă, cunoscută sub denumirea de "Tomatina".

"A fost o nebunie totală, să striveşti roşii şi apoi să le arunci. A plouat cu roşii", spune Jessica Sims, o turistă americană în vârstă de 27 de ani, după ce a participat la evenimentul anual "Tomatina", unde tricoul ei, înainte alb, s-a transformat într-o pânză şifonată în nuanţe de roşu. "A fost şi puţin înfricoşător şi periculos. Dacă te apleci pentru a ridica o roşie, rişti să nu mai poţi să te ridici", a adăugat ea, scrie Mediafax.ro.

Locuitorii din Buñol s-au amestecat cu numeroşii turişti străini veniţi din ţări precum Marea Britanie, Japonia şi Australia, pe străzile din centrul acestui oraş aflat la 40 de kilometri de Valencia, devenit celebru în lumea întreagă pentru această tradiţională "orgie" cu pulpă de tomate, înfiinţată în 1945 în urma unei bătăi generale izbucnite între mai mulţi tineri într-o piaţă.

Mai multe articole despre:
Rusia party tomate