MENIU

Mașini de colecție: Mărci auto dispărute pe care sigur ai vrea să le vezi pe șosea

Oldsmobile
Aro
IMS
De Tomaso

De-a lungul istoriei au existat foarte multe marci auto in toata lumea. Si multe dintre aceste nume care au facut istorie au disparut in timp, fie din cauza crizelor economice, fie din alte considerente financiare. Dintre zecile de branduri auto disparute, le-am ales pe cele mai importante, de care ne este dor si pe care ne-am dori sa le vedem din nou pe strada, scrie 4tuning.ro.

Oldsmobile 1897-2004

Compania americana care a existat mai bine de 107 ani a produs in total peste 35 de milioane de autoturisme. Majoritatea insa le-a produs dupa ce a fost cumparata in 1908 de General Motors.

ARO 1957-2006

ARO Campulung a inceput productia de masini dedicate terenului accidentat in 1957 cu modelul IMS-57 (prescurtarea de la Intereprinderea Metalurgica de Stat si anul fabricatiei), dupa care a urmat IMS-59 si IMS M461. Incepand cu 1972, ARO a inceput productia seriei 24, un model care s-a bucurat de succes la export in toata lumea.

Trabant 1957-1991

Celebrul Trabant a fost construit in Germania de Est si s-a vandut in toata Europa, cu succes zdravan in tarile socialiste. Succesul acestui model vandut in mai bine de 3 milioane de exemplare consta in spatiul mare pentru 4 adulti cu tot cu bagaje, caroserie rezistenta si o fiabilitate crescuta.

De Tomaso 1959-2009

Numele De Tomaso vine de la cel care a dat nastere acestui brand, Alejandro De Tomaso. Fabrica era situata in Modena, Italia, si scopul principal era de a fabrica automobile sportive de performanta. Nu multa lume stie ca De Tomaso a fost detinatoarea marcii Maserati intre 1976 si 1993, si ca este "responsabila" pentru producerea unor modele de succes precum Biturbo, Kyalami, Quattroporte III sau Karif. Citeste mai mult...