MENIU

MANHUNT. Vedeta Discovery Joel Lambert, a coborât în rapel de pe un hotel din Bucureşti

MANHUNT: Joel Lambert

MANHUNT. Joel Lambert, fost membru al trupelor SEAL şi gazda unui nou program de la Discovery Channel, intitulat "Manhunt", a participat, vineri, la o urmărire urbană în Bucureşti, care s-a finalizat la hotelul Lido din centrul Capitalei, de pe care acesta a coborât în rapel.

MANHUNT. Urmărirea urbană la care a participat Joel Lambert, gazda celei mai noi emisiuni Discovery Channel, MANHUNT", şi fost militar Navy Seal vreme de zece ani, a fost organizată pentru a marca premiera programului. MANHUNT va avea premiera în România, duminică, de la ora 22.00, pe Discovery Channel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Pentru câteva ore, fanii Discovery au putut urmări online prin live stream, pe http://bucharestmanhunt.discovery.ro, demonstraţii de tehnici de urmărire, evadare şi camuflare în mediul urban. Punctul de plecare al lui Joel a fost Grand Cinema & More de la Băneasa Shopping City, iar punctul final, clădirea hotelului Lido, unde Joel a coborât în rapel, câştigând cursa cu urmăritorii săi.

MANHUNT: Echipa Alpha, formată din doi români specializaţi în cercetare, escortă şi acţiuni speciale, echipa Bravo, specializată în misiuni de salvare şi recuperare, şi echipa Charlie, formată din experţi în pază şi protecţie VIP, au fost cei care l-au urmărit pe Joel pe străzile din Bucureşti, fiind îndrumaţi online de fani Discovery.

Atât Joel Lambert, cât şi echipele de urmăritori au folosit sisteme de localizare prin tehnologie GPS, fiecare mişcare fiind transmisă live pe harta interactivă disponibilă pe website. Participanţii online au primit informaţii despre poziţionarea lui Joel şi direcţia de deplasare, putând lua decizii cu privire la acţiunile echipelor de urmăritori din teren.

Evenimentul a fost organizat de Discovery Networks cu sprijinul UPC România pentru a promova premiera emisiunii MANHUNT în România.

Emisiunea MANHUNT îl urmăreşte pe Joel Lambert, fost membru al trupelor de elită SEAL, într-o versiune extremă a jocului "de-a v-aţi ascunselea". Având la dispoziţie doar ceea ce poate duce într-un rucsac, Joel se întrece cu membri ai celor mai prestigioase trupe militare de elită şi echipe de urmărire din lume, încercând să reziste 48 de ore fără a fi prins.

Filmat în Statele Unite, Polonia, Africa de Sud, Filipine, Panama şi Coreea de Sud, fiecare episod îl urmăreşte pe Joel, care are un oarecare avans la momentul când pleacă dintr-un punct iniţial, prestabilit. Cum în joc sunt deopotrivă reputaţia lui şi mândria naţională a trupelor de elită care îl urmăresc, miza este extraordinar de ridicată. În mai puţin de două zile, Joel trebuie să ajungă într-un punct final al cursei - de asemenea prestabilit -, în caz contrar riscând să fie prins. Pentru a supravieţui, el are la dispoziţie provizii minime, dar trebuie să-şi facă rost pe traseu, prin forţe proprii, de orice altceva îi mai trebuie.

Într-o conferinţă de presă organizată vineri dimineaţă la Bucureşti, Joel Lambert a declarat că, în cadrul operaţiunilor sale, cel mai important lucru este pregătirea. "Cu cât eşti mai pregătit, cu atât misiunea are mai multe şanse de reuşită", a spus Joel Lambert. El a precizat că, pe lângă o bună pregătire fizică, este foarte importantă starea de spirit.

Vorbind despre cele mai mari riscuri în timpul operaţiunilor sale, Joel Lambert a spus: "Este un show de televiziune, dar pentru mine nu este un joc. Mă implic în aceste operaţiuni cu tot ce am şi îmi implic onoarea în aceste operaţiuni. Este o chestiune foarte serioasă. Cel mai mare risc este să nu fac tot ceea ce pot".

El a mai spus că tehnicile pe care le foloseşte în timpul programului MANHUNT nu sunt "tehnici operaţionale", folosite de trupele SEAL din care a făcut parte. "Sunt principii de urmărire, de evadarea dintr-un anumit loc", a explicat Joel Lambert.

MANHUNT este un program produs pentru Discovery Networks International (DNI) de către Discovery Studios. Sarah Davies este producătorul executiv pentru DNI, iar Eddie Barbini şi Brian Knappmiller sunt producătorii executivi pentru Discovery Studios.

Discovery Networks Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) face parte din una dintre cele mai importante companii media din lume în domeniul programelor non-ficţiune, Discovery Communications. Programele Discovery sunt difuzate în 27 limbi, ajungând la peste 244 de milioane de abonaţi din 118 ţări, de pe trei continente.

Mai multe articole despre:
Bucureşti Seal Discovery joel lambert manhunt