MENIU

Mașina minune care te ajută să parchezi oriunde! Ideea genială de care sigur ai nevoie în București

În București e bătaie de cap cu parcarea. Dar cum ar fi dacă ai avea o mașină cu roți care se rotesc la 90 de grade pentru parcarea laterală? Ar fi o minune inginerească, fără îndoială. Un clip dezvăluie invenția care ar putea rezolva această problemă. Aceasta simplifică atât modul în care parchezi lateral, cât și felul în care parchezi când spațiul e limitat.

Mulți șoferi începători (și nu numai) consideră dificile manevrele de parcare laterală. Pe lângă faptul că trebuie să ai grijă să nu atingi celelalte mașini parcate sau alte obiecte ori pietoni, mai ești presat și de ceilalți șoferi care stau după tine până reușești să încadrezi automobilul corect pe locul marcat.

De regulă, mașina tot nu este parcată așa cum ar trebui, iar când trebuie să ieși din parcare, este posibil să-ți fie mult mai greu, dacă cei din jurul tău au parcat mai prost decât tine.

Există însă o invenție care ar putea rezolva această problemă și, pe cât arată de bizar, pe-atât este de utilă.

Cum funcționează mașina care parchează perfect lateral?

E vorba de un mecanism care determină rotirea roților - toate cele patru - la 90 de grade, astfel încât să nu mai fii nevoit să faci mai multe manevre. Cu o simplă rotație a roților, mașina poate ieși din parcare direct în lateral și să se înscrie în circulație, fără să mai rotești la maximum de volan și să riști să-l lovești pe cel din față sau din spate.

Această invenție a fost dezvăluită într-un clip publicat întâi pe Reddit, apoi pe Facebook, în luna aprilie a acestui an.

În acest clip, mașina respectivă nu doar că iese din parcare folosind acel mecanism, dar și întoarce, pe loc, într-un spațiu foarte limitat. Dacă ar fi fost un automobil obișnuit, nu ar fi avut destul spațiu pentru a întoarce sau șoferul ar fi fost nevoit să facă o mulțime de manevre stresante.

Problema cu acest clip este că nu e real. Dacă ești atent, ai să observi anumite detalii care trădează faptul că a fost realizat digital. De exemplu, uită-te la textura străzii care se schimbă într-un mod ciudat pe măsură ce se mișcă vehiculul. De asemenea, rotația roților nu prea este sincronizată cu mișcările automobilului.

SUV-ul pe care-l vezi în clip este fabricat de XPeng Motors, iar modelul este numit G3. În realitate, această mașină n-are roți care se rotesc la 90 de grade, dar este echipată cu un sistem electronic care-i permite să se parcheze singură.

Mai multe articole despre:
maşină parcare