MENIU

Lucrează 6 luni şi restul anului călătoreşte: "Nu mi-e ruşine că nu-mi place să muncesc"

Un american pasionat de ciclism şi de viaţa în natură are o filozofie de viaţă din cauza căreia mulţi îl judecă aspru sau, din contră, îl invidiază.

Cunoscut pe Instagram drept Ultra Romance, Benedict munceşte doar şase luni pe an, pentru ca în restul anului să călătorească unde îi pofteşte inima. „N-am de gând să-mi irosesc cei mai buni ani din viaţă cu joburi complet lipsite de sens“, afirmă bărbatul.

Stilul de viaţă ciclic pe care l-a ales Benedict în urmă cu 15 ani, care are acum 35 de ani, îl face să simtă că lumea este mai frumoasă şi că totul are un înţeles, scrie adevarul.ro.

Americanul a realizat din tinereţe că nu-şi doreşte ca viaţa lui să intre pe făgaşul clasic: un loc de muncă stabil, eventual unde să nu se simtă împlinit, o familie, datorii la bancă şi cel mult o vacanţă pe an. A ales în schimb să-şi simplifice viaţa şi să folosească munca doar pentru a reuşi să călătorească timp de şase luni pe an.

Viaţa part-time pe care o duce, aşa cum îi place să se refere la stiluil său de trai, îl mulţumeşte pe deplin. Niciodată nu a locuit mai mult de şase luni într-un loc, iar atunci când începe perioada de vacanţă, cheltuielele sale zilnice nu depăşesc adesea 10 dolari pe zi. Nu a avut niciodată o maşină a lui, în schimb a avut între 15 şi 20 de biciclete, fiind pasionat de mersul pe două roţi.

Mai multe articole despre:
ciclism călătorii job