MENIU

Le consumăm zilnic, dar nimeni nu știe cât sunt de periculoase. Cine nu ar trebui să mănânce banane

Banana este un fruct pe care multe persoane îl mănâncă la micul dejun sau ca gustare între mese. Însă, se pare că nu oricine poate consuma acest fruct. Iată cine nu are voie să consume banane.

Deși conține un număr mare de calorii, acest fruct nu are în componență grăsimi. Este o sursă bogată de antioxidanți, vitamine și minerale. Banana poate fi digerată cu ușurință. Mai mult decât atât, conține fructoză și zaharoză care dau energie. Tocmai de aceea sportivii mănâncă banane, iar fructul este recomandat înainte de antrenamente.

Un alt lucru important este acela că bananele conțin fibre care împiedică apariția constipației. Pentru că este un fruct bogat în nutrienți, banana protejează corpul împotriva acțiunii radicalilor liberi. În plus, bananele au rolul de a încetini procesul de îmbătrânire și de a împiedica apariția anumitor afecțiuni, scrie teotrandafir.com.

Pentru că sunt o sursă importantă de potasiu, bananele sunt recomandate celor care au probleme cu inima. Însă, în cazul afecțiunilor renale, aceste fructe nu ar trebui să fie consumate, susțin specialiștii. Pentru că sunt bogate în carbohidrați, bananele nu ar trebui consumate nici de cei acre suferă de diabet. Asta nu înseamă că cei care suferă de această afecțiune nu pot mânca banane. Dar este indicat ca acest fruct să fie consumat cu moderație. Asta pentru că poate duce la un nivel ridical al glicemiei din sânge.

Așadar, bananele aduc numeroase beenficii corpului datorită substanțelor nutritive pe care le conțin. Însă, în anumite cazuri, în cazul unor probleme de sănătate, acestea ar trebui evitate sau consumate cu moderație.

Mai multe articole despre:
sănătate banane