MENIU

Invenţia genială a unui bărbat, pentru copiii săraci: pantoful care creşte o dată cu copilul

Impresionat de imaginea unei fetiţe dintr-un orfelinat din Kenya, care purta o pereche de pantofi atât de mici, încât botul acestora fusese tăiat pentru a permite degetelor fetiţei să iasă, americanul Kenton Lee a decis să găsească o soluţie. Şi a făcut-o, inventând pantoful care creşte odată cu copilul.

Bărbatul, care observase fetiţa când făcea muncă de voluntar într-un orfelinat din Kenya, s-a gândit ani de-a rândul la o soluţie. Până la urmă, a inventat pantoful care creşte, un tip de sanda care are diferite capse pentru a permite să se mărească pe măsură ce creşte şi copilul. În principiu, pantoful poate să reziste timp de cinci ani.

"N-am crezut că pantofii contează aşa de mult până când nu am ajuns în Kenya. Dar copiii, mai ales cei din zone urbane, pot să se infecteze de la tăieturi şi înţepături şi apoi să nu mai poată merge la şcoală", spune Lee, citat de BuzzFeed.

Pantoful care creşte se vinde pentru 10 dolari pe site-ul companiei şi încălţările pot fi donate pentru a ajunge direct la copiii din Ecuador, Haiti şi Kenya. Aproximativ 2500 de copii au acum pantofi care le vor sta alături timp de 5 ani.