MENIU

ÎNFIORĂTOR. "Apa râului s-a ÎNROŞIT într-o oră. Dimineaţă PESCUIAM"

<p>R&acirc;ul din China s-a &icirc;nroşit &icirc;ntr-o singură oră. FOTO: ABC News</p>
<p>R&acirc;ul din China s-a &icirc;nroşit &icirc;ntr-o singură oră. FOTO: ABC News</p>

Locuitorii unei provincii din China trăiesc un fenomen periculos: râul care trece prin satul Xinmeizhou s-a înroşit, căpătând culoarea sângelui, într-o singură oră.

Râul arăta normal dimineaţă şi, doar o oră mai târziu, devenise roşu şi în aer se simţea, spun localnicii, un miros ciudat. Locuitorii din provincia Zehejiang spun că li se pare bizar că apa râului în care pescuiau şi care era foarte limpede s-a transformat atât de rapid.

"Ce e ciudat e că prindeam peşte acolo, pentru că apa e în mod normal cristalină", comentează un localnic pe site-ul chinez de microblogging Weibo, conform abcnews.go.com.

Inspectorii de la Protecţia Mediului Wenzhou susţin că nu au descoperit cauza acestui incident, deşi suspectează că în râu au fost deversate substanţe chimice.

"Bănuim că cineva a deversat un colorant artificial în apa râului pentru că a crezut că taifunul va cauza ploi puternice şi nimeni nu va observa, dar nu a plouat mult şi au rămas dovezile".

Pe cursul râului există o fabrică de hârtie, o fabrică de coloranţi alimentari şi una de îmbrăcăminte, iar autorităţile chineze anchetează cazul.