MENIU

Halloween 2016. Costumele anilor '20 arătau înspăimântător

Halloween 2016. Vrăjitoare, fantome, stafii si clovni ucigaș care umblau pe străzi, pentru dulciuri gratuite și mai rău pentru sânge.

Halloween 2016. Lucrurile erau mai înspăimântăre în anii 1920, iar costumele purtate erau înfiorătoare. Copiii purtau pe cap cranii reale înfiorătoare, schelete de cai şi numeroase măşti de animale. 

Urmăriţi imaginile din galerie!

Halloween 2016 este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi  din Statele Unite ale Americii.

Sărbătoarea pe care o cunoaştem sub numele de Halloween a fost influenţată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creştini Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor. Vechii celţi credeau că graniţa dintre lumea aceasta şi cea de dincolo se slăbeşte în ziua de Samhain, permiţând spiritelor, bune sau rele, să o traverseze. Strămoşii familiei erau cinstiţi şi invitaţi acasă, în timp ce spiritele rele erau gonite.


Halloween 2016. Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume şi măşti. Ei îndepărtau spiritele rele deghizându-se ei înşişi în spirit rău pentru a le evita. Legenda spune că pentru a se evita eventuale pericole şi pentru a nu fi posedaţi de spirite oamenii nu îşi încălzeau casele pentru a nu le face vulnerabile.

Mai multe articole despre:
Galerie Foto costume HALLOWEEN 2016 anii 1920