MENIU

GABRIEL COTABIŢĂ, o viaţă petrecută pe scenă. Cele mai cunoscute piese ale lui Gabriel Cotabiţă

Gabriel Cotabiță

GABRIEL COTABIŢĂ este solistul trupei VH2, a fost solistul trupei Holograf în anii 80 şi nu în ultimul rând este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din România. GABRIEL COTABIŢĂ a fost o apariţie retrasă în ultima vreme, iar pe 8 mai, Cotabiţă a suferit un stop-cardio respirator în timp ce se afla la sala de fitness.

GABRIEL COTABIŢĂ s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova. Între anii 1967-1969 urmează cursurile Şcolii de Artă de la Craiova. În 1975 a debutat în muzică alături de grupul Redivivus, devenind ulterior vedeta grupului.

În anul 1990 susține primul recital pe scena de la Festivalul Mamaia. Prezintă Festivalul „București ‘91”. În anul 1992 susține recital pe scena Festivalului Internațional „Cerbul de aur”.

Din anul 1995 este director muzical și realizator de emisiuni la Tele 7abc. Deține funcția de director la firma Aldaco film. În 1995 debutează la festivalul Mamaia în calitate de compozitor cu piesa „Amintirea ta” pe care i-o încredințează Nicoletei Ciopraga care concura la interpretare.

În 1998 impune primul regulament al festivalului de la Mamaia dar care nu este respectat fapt care-l determină pe Cotabiță să refuze să ia parte la următoarele două ediții considerându-le din start compromise.

În 2000 apare pe discul lui Cornel Fugaru „In the name of the music”.

În 2002 formează alături de Mihai Pocorschi grupul VH 2. I se decernează Diploma de Onoare a Ministerului Culturii și Cultelor în cadrul Galei muzicale „O zi printre stele”, mai 2002. În 2003 prezintă festivalul internațional Callatis; deține unul din cele mai puternice Fan-cluburi din țară care a fost înființat la București în anul 1991.

Gabriel Cotabiță a făcut stop cardio respirator! Medicii l-au resuscitat

Cum arată iubita cu 30 de ani mai tânără a lui Gabriel Cotabiţă. Femeia a mers şi ea la spital

UPDATE 15:25: "Este supus unor investigaţii pentru evaluarea stării în care se află. A fost adus la ora 13:55. Nu mi s-a confirmat că ar fi stop cardio-respirator, ci mi s-a spus că este în stare stabilă. Este însă în curs de investigaţii. A fost folosit şi defibrilatorul", a spus Bogdan Oprița, medicul coordonator al SMURD București, la Antena Stars.

 

Ce spunea Gabriel Cotabiţă despre sănătatea lui, în urmă cu doar câteva luni

UPDATE ora 15:00: În aceste momente, lui Gabriel Cotabiţă  i se face un tomograf, iar fetele lui aşteaptă ca să vadă cum va evolua situaţia. Este în continuare intubat. Şansele lui erau minime când a ajuns la spital.

 

Sănătatea lui Gabriel Cotabiţă a fost pusă în pericol de regimul de slăbire? Iată dieta artistului

Gabriel Cotabiță, 59 de ani, a făcut stop cardio respirator în această dimineață! El se află internat la Spitalul Floreasca și medicii s-au chinuit să îl resusciteze 40 de minute în șir. 

Artistul a fost găsit în stare de inconștiență la hotelul Hilton, din Bucureşti. În aceste momente, el este ventilat mecanic, iar starea sa este critică.

"Gabriel Cotabita era la sala de fitness. Nu era cazat in hotel. Venea frecvent la aceasta sala de sport. I s-a facut rau. Angajatii au sarit imediat in ajutorul sau. A fost chemat imediat un echipaj SMURD si a fost transportat de urgenta la spital", a explicat directorul hotelului.