MENIU

Fresh Refresh. Efectul uimitor al Ginkgo Biloba

<p>Ginkgo Biloba este cel constatat &icirc;n tratarea Alzheimerului</p>

Ginkgo Biloba este considerat unul dintre cei mai bătrâni copaci din lume, capabil să supravieţuiască până la 1000 de ani. Plantele medicinale se extrag din frunze şi fructele sale, benefice ca vasoprotectoare şi vasodilatatoare la nivel central şi periferic.

În oraşul olandez Utrecht, se găseşte cel mai vechi arbore Ginkgo din afara Chinei şi Japoniei. A fost plantat în jur de 1730 şi este un punct de atracţie al grădinii botanice din Utrecht.

Belgienii susţin şi ei că au un Ginkgo cel puţin la fel în vârstă ca al olandezilor. Şi unii şi alţii admit fără tăgadă calităţile medicinale ale acestui arbore originar din emisfera nordică şi vechi de pe timpul Juraiscului, perioadă geologică încheiată acum aproximativ 145 de milioane de ani. Acest arbore parcă a strâns în el toată energia pământului! Scoarţa, mugurii, frunzele şi fructele au demonstrat proprietăţi medicinale deosebite. În timp, au fost create aşa-numitele extracte standardizate, cu substanţe active precis dozate şi introduse în comprimate, în tincturi, în capsule sau siropuri.

Doctor Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie şi apifitoterapie susţine că această plantă creşte afluxul de sânge şi substanţe nutritive spre creier şi extremităţi. Ginkgo Biloba fluidifică sângele, creşte capacitatea de concentrare şi memorare şi randamentul intelectual. Această plantă milenară ajută persoanele în vârstă care se confruntă cu probleme de diminuarea a atenţiei, memoriei şi capacităţii de concentare, deoarece îmbunătăţeşte funcţiile psihice.

Totodata, este utilă şi tinerilor care depun efort intelectual deosebit, în perioada examenelor, de exemplu. Ginkgo Biloba are şi putere antioxidantă şi protejează astfel organismul de radicalii liberi, care produc îmbătrânirea accelerată a ţesuturilor, apariţia bolilor cardio-vasculare, a bolilor degenerative şi a afecţiunilor maligne. Această plantă medicinală este ideală şi pentru persoanele care au mâinile şi picioarele reci.

Atenţie şi la efectele adverse! Unii specialişti spun că planta de Ginko Biloba poate provoca de la
dureri de cap şi anxietate până la erupţii cutanate sau anorexie. Există şi precauţii şi contraindicaţii la administrarea acestui remediu precum operatiile chirurgicale, sarcina, alăptarea, cazurile de hemofilie sau administrarea unor medicamente. Întrebaţi, deci, medicul înainte de folosire!

Mai multe articole despre:
video ginkgo biloba fresh refresh