MENIU

FRESH-REFRESH. Cura cu drojdie

Drojdia de bere

O cură cu drojdie poate face minuni în special în lunile reci de toamnă-iarnă, după cum ne îndrumă unii specialişti. Cei mai multi dintre noi cunosc drojdia pentru coacere.

Exista insa, şi varianta nutritivă care nu se foloseste in acest procedeu! Complexul de vitamine B din drojdia nutritiva, uneori chiar vitamina B12, este excelent pentru organism. Sa înţelegem insa, drojdia mai bine!

Ea este, practic, o aglomerare de ciuperci care functioneaza precum fabricile de medicamente naturale. Au calciu, magneziu, fosfor si sunt pline de seleniu. Drojdia este considerată “organism model” si este foarte cercetata gratie capacitatii sale de a se dezvolta. Sun peste 1500 de specii de drojdie. Plina in minerale, o sursa completa de proteina, drojdia contine 18 aminoacizi.

Complexul de vitamine B reda echilibrul organismului, transformă mancarea in energie, scade depresia, insomnia, starea nervoasa, oboseala si irascibilitatea. Vitaminele B regenereaza pielea, unghiile si parul si imbunatatesc memoria. Sunt tot atatea gusturi si forme de drojdie cat sunt producatori.

Drojdia măreşte şi rezistenta la infectii si la stres, dar ajută şi în cazurile de infertilitate sau in bolile hepatice, după cum spun unii specialisti. Daca vreti sa consumati drojdie de bere, puteti adauga peste ea doua lingurite de miere de albine.

Doza zilnica pentru un adult ar fi de 3 lingurite, administrate pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara, spun unii nutritionisti. Drojdia uscată se gaşeste la plic. Inainte sa mancati, asigurati-va insa, ca nu este aditivata sintetic! Mai exista si tablete de drojdie, in framacii si in magazinele naturiste.

O cura cu drojdie dureaza minimum 10 zile si maximum 30 de zile, pentru a nu afecta flora intestinala, avertizeaza specialistii. În amestec cu diferite ceaiuri precum cel de de afin, chimen sau de anason, drojdia combate balonările. Dacă stiti ca aveti anumite afectiuni, intrebaţi totusi medicul inainte de consum!

Drojdia este foarte buna in cazurile de hepatite virale, la raceli, si boli infectioase, in cazurile obezitate, acnee, psoriazis si este folosita ca adjuvant in tratamentele anticancer,, dupa cum sustin specialistii. Tot drojdia curata tartrul si este buna pentru copii pentru ca stimuleaza crestera oaselor.

Mai multe articole despre:
cură fresh refresh drojdie