MENIU

Fresh Refresh. Valeriana, planta care te ajută să scapi de cârcei

Cea mai cunoscută plantă pentru tratarea tulburărilor de somn este valeriana

Popular, valeriana se mai numeşte şi guşa porumbelului sau odolean. Este o plantă care creşte în zonele de deal şi de munte, cu floarea de culoare roz deschis şi miros dulceag.

Potrivit formula-as.ro, valeriana este cea mai folosită plantă medicinală din lume. Anual, pe glob sunt consumate peste trei sute de mii de tone. Multe alte plante pot fi recomandate în tratarea insomniilor. S-a constatat însă, că doar valeriana are un efect rapid şi garantat. Sub orice formă ar fi administrată, ea vă ajută să adormiţi şi vă oferă un somn de calitate.

Valeriana destinde, calmează şi acţionează contra anxietăţii. La fel de bine răspunde şi în prevenirea aritmiilor cardiace. Gastritele şi spasmele intestinale pot fi ameliorate tot cu ajutorul valerianei. Iar cârceii dispar cu o cană de ceai pe zi deoarece această plantă are efect calmant şi asupra sistemului muscular.

Rezultatele se văd şi când vine vorba despre ameliorarea durerilor menstruale şi în tratarea anumitor afecţiuni genitale. Ceea ce se recoltează de la valeriană sunt rizomii şi rădăcinile plantei. Tinctura ar fi cea mai eficientă deoarece are efect şi în doze mici. Aceasta se prepară din pulbere de valeriană şi o anumită cantitate de alcool.

Ceaiul se face din rădăcina rasă şi lăsată la uscat. Infuzia de valeriană se poate combina cu cea de lavandă, tei sau muşeţel. Iar uleiul se regăseşte în cremele farmaceutice şi are rol de a calma durerea provocată de răni şi de a îngriji pielea sensibilă. Parfumurile orientale conţin, de cele mai multe ori, valeriană.

Specialiştii susţin că singurele precauţii ar fi în cazul femeilor însărcinate şi copiilor. Ei atrag atenţia şi că depăşirea dozei stabilite de medic poate induce stări de somnolenţă şi chiar ameţeli.

Mai multe articole despre:
video valeriană fresh refresh