MENIU

FRESH REFRESH: Totul despre LEGUMELE CONGELATE

FRESH REFRESH: Totul despre LEGUMELE CONGELATE
<p>FRESH REFRESH: Legumele congelate</p>

Suntem în Postul Crăciunului şi se impune o conduită specială: alimentară şi comportamentală! Legumele congelate sunt recomandate de specialişti.

Unii specialişti spun că legumele congelate trebuie consumate în 30, maxim 60 de zile pentru a-şi păstra din vitamine. Alţii dau ca termen o perioadă între 8 şi 12 luni. Oricum ar fi, vitaminele rămân, enzimele mai dispar. Alimentele îngheţate trebuie ţinute la minus 20 de grade Celsius. Cele pe care le găsiţi în magazine sunt legume proaspete, opărite pentru o perioadă scurtă şi congelate la numai cateva ore după ce au fost culese. Unii specialişti spun că procedeul este atât de rapid încât legumele îşi păstrează aroma, gustul si culoarea naturală. Sunt şi alimente care nu se pot congela, din cauza unui aport crescut de apă, precum ridichiile, salatele sau castraveţii.

Alte voci susţin că, ideal, este să congelăm acasă tocmai pentru a evita tratarea sau fierberea legumelor. Trebuie evitate produsele pătate sau puţin zdrobite. Oricare ar fi procedeul, legumele congelate păstrează până la 95% din proprietăţile naturale. Atenţie însă, pentru că acest procedeu nu distruge şi bacteriile, aşa că alimentele trebuie spălate bine.

Specialiştii mai spun că unele legume devin chiar mai bune din punct de vedere nutritiv prin congelare. Porumbul, de exemplu, ar avea niveluri mai mari antioxidanţi care ne protejează vederea. Mazărea ar pierde doar o zecime din cantitatea de vitamina C, iar spanacul are dobândi mai mult calciu. După 6-8 luni, legumele încep să scadă în vitamine.

Dar, dincolo de aportul lor nutritiv, legumele consumate în perioada Postului de Craciun în loc de carne sau alte produse animale, vă vor ajuta corpul să se regenereze mai rapid fizic şi spiritual şi să elimine parte din subtanţele materiale sau din energiile negative care îl pot slăbi.

Postul mai poate fi vazut şi ca un exercitiu al voinţei! Cel care reuşeşte să renunţe la un anumit fel de mâncare va câştiga putere. Există, în Sfânta Scriptură, numeroase exemple de oameni care, prin post, s-au umplut de puterea lui Dumnezeu şi au ţinut piept provocărilor mai bine. Pentru creştini, postul este o poruncă, dar nu o poruncă absurdă, ci una izvorată din iubirea de oameni a Creatorului. Doua dintre cuvintele acestei perioade pe care trebuie să le purtăm cu noi sunt bunătate şi iubire între oameni!

Pentru decongelare legumelor specialiştii recomandă să le lăsaţi tot în frigider sau in apa rece.

Mai multe articole despre:
vitamine legume fructe fresh refresh congelate