MENIU

FRESH-REFRESH. Secretele vinului roșu

Cercetarile recente subliniaza faptul ca 1 sau 2 pahare de vin rosu pe zi, pot aduce multiple beneficii sanatatii noastre. Vinul rosu contine potasiu, fluor, fosfor, colina si melatonina, substanta care ajuta la reglarea ceasului biologic, un pahar de vin rosu inainte de culcare ne asigura un somn linistit. Melatonina este de asemenea si un antioxidant, ceea ce inseamna ca vinul rosu are proprietati anti-imbatranire si anticangerigene.

Specialistii spun ca un pahar de vin rosu ne furnizeaza energie, ne stimuleaza apetitul, ne imbunatateste digestia si poate ajuta la restabilirea echilibrului nutritional. Potrivit specialistilor,vinul roșu conține antioxidanti, care regleaza ceasul biologic. Un pahar înainte de culcare ne ajută să adormim mai ușor.

Consumul excesiv de alcool poate dăuna grav sănătăţii, insă vinul roșu în cantităţi moderate, nu mai mult de un sfert de litru, ajută la scăderea tensiunii arteriale. Unele companii de cosmetice își asociază mai nou produsele cu vinul roșu, datorita antioxidanților care au proprietăți antiîmbătrânire.Consumat ponderat vinul rosu inhibă înmulțirea celulelor bolnave în general, contribuie la creșterea colesterolului bun si regleaza tonusul vascular.

Un pahar de vin roșu conține o serie întreagă de ingrediente, care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Doar bolnavii de diabet fac exceptie, lor fiindu-le interzis alcoolul de orice fel.

Un studiu realizat recent în Spania a demonstrat faptul că persoanele cu vârste între 55 și 80 de ani care consumă în mod uzual, însă moderat, vin roșu, au o sănătate mintală bună și sunt mai puțin expuse depresiei sau afecțiunilor neurologice frecvente pentru cei cu vârstă înaintată, cum ar fi Alzheimer-ul.

Un pahar de vin la masă stimulează și digestia nu doar conversația. Vinul funcționează ca un pansament gastric în contact cu compușii chimici din alimente și relaxează mușchii stomacului în timpul digestiei.