MENIU

FRESH REFRESH. Rodia, un fruct norocos

Beneficiile consumului de rodie

Aşa cum cer tradiţii îndepărtate, şi ca timp şi ca spaţiu pe mapamond! Haideţi să aflăm împreună ce ne recomanda traditia pentru mesele de Ianuarie!

Rodia este simbol al norocului şi al fertilităţii din vechi timpuri. Cuplurile care îşi doresc copii pot consuma acest fruct în primele zile ale anului, spune tradiţia. Rodia ocupă un loc central în legendele multor culturi. Graţie abundenţei de bobiţe dulci, delicioase, ea este simbol al norocului pentru unele popoare.

Rodia este apreciată şi pentru proprietăţile ei medicale. Consumul regulat ar amâna îmbătrănirea şi ar previni bolile cronice, după cum arată un studiu al cercetătorilor spanioli citat de dailymail.co.uk.

Chiar dacă nu reprezintă o tradiţiei în sine, cojile de rodii sunt la fel de sănătoase! Specialiştii spun că ele pot fi remediu în problemele digestive şi ale tractului intestinal. Coaja se lasă la uscat două săptămâni. Se poate fierbe, apoi, cu puţină scorţişoară, iar lichidul se bea după răcire.

Specialitşii mai spun că această coajă este bună şi în cazurile de ulcer. La fel de sănătoase şi de norocoase, conform tradiţiei, sunt şi smochinele! Ele conţin vitaminele A, B1 şi B2, calciu, fier, fosfor, magneziu şi potasiu. Specialiştii susţin că ele scad colesterolul graţie unei fibre solubile numită pectină, care ajută la eliminarea globulelor de colesterol rău din organism.

Smochinele sunt bune şi pentru diabetici sau hipertensivi sau pentru întărirea oaselor! Portughezii le consumă de An Nou, pentru că ar atrage bunăstarea. Pentru fiecare dorinţă ei iau câte un astfel de fruct!

Mai multe articole despre:
video fresh-refresh rodia