MENIU

FRESH REFRESH. Plămânariţa, floarea cu trei culori - plantă MINUNE pentru sistemul respirator

Plămânărica, planta minune pentru sistemul respirator

Unele probleme pulmonare, tusea iritantă, gripa sau bronşita pot avea drept leac o singură plantă. Ea se numeşte plămânărica. Aveţi nevoie de numai 10 minute pentru o infuzie!

Plămânărica este un suport pentru sănătatea aparatului respirator! Ea este o plantă perenă, răspândită în pădurile de foioase de la noi. Florile ei îşi schimbă culoarea din roşu, în violet, iar, la final, ajung albastre. Este şi motivul pentru care, în popor, i se mai spune "albăstrea". Un alt nume dat acestei plante este "mierea ursului". Ceaiul de plămânărică se foloseşte de zeci de ani contra tusei si afecţiunilor care au frigul drept cauză.

Plămânărica este un excelent antiseptic şi expectorant! Medicii o recomandă în unele probleme pulmonare, în bronsite sau inflamaţii ale gatului sau împotriva cazurilor de laringite, traheite, tuberculoza sau tuse. Pentru tratarea tuberculozei este nevoie de 3 cani pe zi de ceai, perioade lungi de timp, după cum indrumă unii specialişti.

Plămânărica este antifebril şi antiinflamator şi are efecte cicatrizante şi emoliente. Puteţi gasi această plantă în magazinele de specialitate! Ceaiul din radacinile sale este indicat in bolile digestive, de ficat şi în afecţiunile cutanate. Plămânărica întăreşte sistemului osos cu un flux de minerale. În tratamentele externe, puteti dubla cantitatea de plantă pentru prepararea lichidului vindecator şi să o folosiţi la degeraturi sau dacă vă supără reumatismul. Pe lîngă planta miracol aveţi nevoie şi de un pic de răbdare. Efectele unui tratamantul naturist cu plămânărică se văd în timp. Datorită continutului de alcaloizi, plămânărica poate avea şi efecte nedorite precum hipertensiunea pulmonara! Folosirea terapeutică se recomandă, deci, sub supraveghere medicală. Plămânărica nu se consuma in perioada de sarcina sau alaptare.

Plămânărica este un fortificator în perioada rece.