MENIU

Fresh Refresh: Efectele uimitoare ale terapiei prin dans

Românilor le plac dansul şi muzica! Dau o stare de bine şi sunt adevărate terapii când pierdem din energie! Alexandra Păcuraru a întâlnit o trupă pusă pe voie bună şi ne vorbeşte despre beneficiile muzicii în viaţa noastră!

Astăzi, aflaţi informaţii despre terapia prin dans! Noi am intâlnit o trupă de muzicieni şi dansatori telantaţi chiar în vârf de munte. Ei ne-au reamintit că dansul imbunătăţeşte comunicarea interpersonală şi că alungă stresul.

I-am întâlnit, de curând, pe aceşti tineri dansatori şi muzicanţi, pe pârtia Transalpina! Ne-a surprins energia pe care au avut-o minute în şir în ciuda frigului şi a ninsorii! Terapia prin dans se mai numeşte şi terapia mişcării.

Cercetătorii spun că este o modalitate de a ne folosi toţi muşchii. Potrivit specialiştilor Asociaţiei Americane de Dans Terapeutic, citati de site-ul santateatv.ro terapia prin dans duce la schimbări complexe asupra celui care o practică. Este vorba despre schimbări la nivel emoţional, cognitiv, fizic şi comportamental.

Terapia prin dans se poate adresesa persoanelor cu probleme emoţionale, de alimentaţie, vârstnicilor, copiilor cu autism, dar şi celor care doresc să scape de stresul acumulat în timp. Să recapitulăm beneficiile dansului! Pe prima pozitie, putem trece relaxarea şi starea de bine. Urmează întărirea oaselor şi arderea caloriilor!

Terapia prin dans a luat fiinţă în 1940, potrivit www.sanatateatv.ro. Un grup de psihiatri din Washington D.C. a descoperit că starea pacienţilor se îmbunătăţea şi fizic şi psihic, după un anume curs de dans.

Noi vă invităm să vă bucuraţi de muzică oridecâte ori aveţi ocazia!

Mai multe articole despre:
dans mişcare fresh refresh terapia