MENIU

FRESH-REFRESH. Cum alegem pasta de dinți

FRESH-REFRESH. Cum alegem pasta de dinți

Pasta de dinti se alege in functie de nevoile danturii noastre si de preferintele noastre. Paste de dinti cu fluor sau fara fluor, impotriva tartrului sau paste de dinti care promit albirea dintilor. Sa le preferam pe cele mentol sau pe cele clasice, naturale sau chimice? Oferta in ceea ce priveste pastele de dinti este foarte variata si fiecare brand de pasta are la randul sau variante care se adapteaza tuturor nevoilor.

Unii medici stomatologi recomandă pastele cu efect de albire a dinţilor, în vreme ce altii considera ca ingredientele din ele pot afecta serios dinţii.

Pe piata exista paste de dinţi cu efect garantat de albire, însă rezultatele acestor produse nu se ridică la aşteptările consumatorilor, ele reuşind să dea puţină luminozitate dinţilor, îndepărtând doar unele pete. De asemenea, cercetătorii au descoperit faptul că în timp, pasta cu efect de albire sensibilizează dinţii si ataca smaltul.

Pentru o dantura albă pe termen lung, specialiştii recomandă mai degraba produsele naturale, cum ar fi merele, capsunile si nucile de cocos. Capşunile conţin vitamina C si substanţe cu rol astringent, care ajută la îndepărtarea petelor, albesc si împiedică acumularea plăcii dentare.

Merele au efect asemănător cu cel obţinut prin spălarea danturii cu periuţa. Acidul din compoziţia lor este folosit şi în produsele destinate pentru albirea danturii, deoarece are un efect puternic de dizolvare a petelor.
Stafidele stimulează producţia salivei care îndepărtează placa dentară, unul dintre principalii factori de risc pentru dezvoltarea cariilor si a gingivitei.

Ce care doresc sa aiba o dantura alba si sanatoasa isi pot prepara singuri acasa pasta de dinti din unt de cocos, folosind urmatoarele ingrediente: o lingură de unt topit la abur, una de bicarbonat de sodiu şi 5 picături de ulei esenţial de mentă pentru uz intern.