MENIU

FRESH-REFRESH. Ce este și la ce se folosește SPIRULINA

<p>Ce este și la ce se folosește SPIRULINA</p>

Spirulina poate fi consumată sub formă de capsule sau pudra obţinută din această algă marină se adaugă în shake-uri sau smoothies.

Se începe cu o jumătate de linguriţă la 2 litri de lichid. Iar pe parcurs, treptat se mărește doza şi până la o lingură. Cât priveşte cantitatea maximă - nu există limită. S-a tot discutat pe aceasta tema, însă concluzia specialiştilor este una simpla şi clară – putem consuma cât de multă spirulină suportăm.

Spirulina este cea mai concentrată sursă de vitamina B12, fiind mai bogată de 26 de ori ca o porţie de carne de vită (necesarul pe zi de B12 este de 2-3 micrograme). Aceasta este absorbită cu uşurinţă de către corpul uman şi reprezintă cea mai concentrată formă naturală de nutrienţi. Este de 58 de ori mai bogată în fier decât o porţie de spanac crud şi conţine toţi aminoacizii esenţiali.

Spirulina are funcţie anti-inflamatoare şi protejeaza corpul împotriva invaziei de germeni. Suplimentele pe bază de spirulină curăţă corpul de eventuale otrăviri prin radiaţii şi sunt un bun ajutor în îndepărtarea stresului şi a depresiei.