MENIU

FRESH REFRESH: BROCCOLI, beneficii uimitoare pentru organism

Puterile vindecatoare din broccoli

Consumul de legume din familia cruciferelor, îndeosebi de broccoli, are efecte benefice asupra artrozei, susţinunii specialişti britanici citaţi de mass media din întreaga lume.

Cercetătorii spun că legătura dintre broccoli şi artroză este făcută de sulforafan, un compus eliberat în organism după consumarea acestei legume. Din familia cruciferelor mai fac parte varza verde, roşie sau creaţă, varza de Bruxelles, conopida, napii şi ridichiile.

Cuvântul "brocoli" vine din limba italiana unde "broccolo" înseamnă "creastă înflorită a unei verze". Această legumă se regăseşte în zona mediteraneeană încă din secolul 6 înainte de Hristos. Broccoli a fost introdusă în Statele Unite ale Americii de imigranţii italieni în jurul anilor 1920. Asemeni celorlalte legume din familia cruciferelor, broccoli este bogată în sulf, ceea ce o face excelentă pentru digestie. Are şi vitamina C, dar şi fibre dietetice. Conţine şi multiplii nutrienţi cu potenţial anticancerigen precum selenium, în cantităţi mici.

Specialiştii recomandă broccoli fiert, dar nici metode precum cuptorul cu microunde sau plita nu afecetză compusii din broccoli. Ceea ce este important este doar să vă placă la gust. Pe lista lucrurilor bune aduse de broccoli, mai regasim: întărirea sistemului imunitar, favorizarea pierderii kilogramelor în plus, sănătatea inimii, menţinerea sănătaţii oculare şi lupta împotriva îmbătrânirii.

Noi vă recomandăm şi această legumă în perioada de Post. Pe lângă valoarea ei nutriţională, verdele de broccoli trimite la natura, la starea iniţială a lcururilor pe Pământ! În aceste zile trupurile se odihnesc de la anumite mâncăruri, iar spiritul se linişteşte prin rugăciune şi pace în aşteptarea naşterii Domnului Iisus Hristos! Acesta este Postul de Craciun: iubire între oameni, smerenie prin fapte, vorbe şi hrană!

Broccoli mai are doua alte mari calitati: mentine sanatatea oaselor si repara leziunile pielii datorate expunerii la soare!

Mai multe articole despre:
sănătate broccoli crucifere fresh refresh legumă