MENIU

FRESH-REFRESH. Beneficiile "RĂDĂCINEI de AUR", ROSTOPASCA

Beneficiile rostopascăi

Stiti ce este Rostopasca? Unii o mai numesc si radacina de aur. N-ati crede, avand in vedere ca pentru multi este o buruiana care creste chiar si in curtea blocului. Rostopasca este planta ideala pentru cei care sufera de probleme ale ficatului dar e utila si adolescentilor care vor sa aiba un ten curat.

In antichitate, romanii, impresionati de calitatile deosebite ale plantei, o numeau "chelidonium", adica "darul cerului". Mai tarziu, alchimistii medievali au incercat sa-i transforme seva portocalie in aur. N-au reusit, desi poate nu se inselau in aprecierile lor, deoarece rostopasca e mai valoroasa decat greutatea ei in aur. Aceasta planta poate trata cu succes peste 150 de afectiuni. Daca v-ati ranit, puteti pune o tulpinita de rostopasca si aplica zeama portocalie direct pe rana, care se va vindeca in timp record. Sucul de rostopasca ii vine de hac si acneei. Tinctura concentrata de rostopasca favorizeaza o buna digestie, deoarece contine alcaloizi, care relaxeaza musculatura tubului digestiv. Rostopasca trateaza spasmele stomacului.

Pulberea de rostopasca ne scapa de problemele de bila si de ficat. Unele studii au demonstrat ca poate trata pana si hepatita. O lingurita de pulbere de rostopasca are efecte aproape miraculoase in cazul migrenelor. Modesta rostopasca are efect pana si asupra multor tipuri de cancer. Sucul de rostopasca, aplicat pe tumorile externe, impiedica dezvoltarea acestora, iar pulberea, administrata intern, ajuta la distrugerea celulelor maligne.