MENIU

Fresh Refresh. AVOCADO, untul vegetal. Fructul tinereţii, bun pentru ENERGIE, VIGOARE şi SILUETĂ

Totul despre SUPERALIMENTUL AVOCADO

Dincolo de gustul special, este şi foarte sănătos, avand o colecţie de vitamine! Şi mie îmi place foarte mult şi deja am propriile reţete cu avocado!

Avocado este originar din Mexic, unde este cultivat pentru producţia de ulei. Acest fruct conţine între 14 şi 25 la sută grăsimi care protejează vasele de sânge. Avocado este bogat în vitamine ceea ce il transformă într-un tonic pentru sistemul nervos! Cel mai important rol al său ar fi acela că previne cancerul, după cum susţin medicii americani de la Universitatea din Ohio. Un studiu citat şi de unii medici români arată că avocado reduce stresul oxidativ, aflat la originea bolilor neurodegenerative şi a cancerului. Alte studii relevă că el ne protejează de bolile cardiovasculare. Pe lista beneficiior, medicii mai trec şi capacitatea de a proteja ficatul sau de a creste nivelul de colesterol bun. Avocado este indicat şi pentru reglarea hipertensiunii arteriale pentru că este bogat în potasiu. Tot el regleaza nivelul de glicemie si controleaza diabetul, prin grasimile sanatoase si fibrele solubile continute. Avocado reduce riscul de accident vascular cerebral şi previne cancerul de san graţie acidului oleic. În plus, el intarzie procesul de imbatranire prin antioxidantii pe care ii are, iar luteina din el imbunatateste vederea. Avocado se poate manca intr-o mie si una de feluri de la dressing, la piure pentru shake-uri, aliment pentru salate, deserturi sau, pur si simplu, pus pe pâine.

Personal, îmi place să mânânc avocado sub forma gustării numite Guacamole. Reţeta clasică presupune un amestec din avocado, ceapă, sare şi ulei de măsline. Eu am adăugat aici alte trei produse: puţin ardei iute, o mână de fulgi de drojdie şi zeamă de lămâie.

Avocado este si planta de apartament, dar şi materie primă în cosmetica avand rol antirid si antiîmbătrânire. Dermatologii il recomandă în cayurile de psoriazis sau acnee, dar si pentru păr. Unele studii clinice vorbesc şi despre riscuri asociate consumui mare de avocado precum creşterea în greutate din cauza numărului mare de calorii sau chiar riscuri hepatice.

Avocado trebuie consumat moderat, în cadrul unei alimentaţii echilibrate.